Снимка: БГНЕС

България е на кръстопът, на който трябва да се вземат трудни решения. Политиците, след като са си радикализирали електората, сега трябва да си понесат отговорността. Това заяви пред БНР политологът Любомир Стефанов.

Той вижда изход от политическата криза в правителство, което не се харесва на избирателите, но е необходимо на държавата и държавността, за да може цялото общество да мръдне напред. Според него в противен случай партиите остават заложници на настроенията на техните избиратели.

Стефанов очерта възможна формула, която нарече "коалиция, но не на всяка цена". Флагът на ПП "борба с корупцията" на всички нива не може да бъде захвърлен с лека ръка, тъй като това е тяхната идентичност. От друга страна се изисква преподреждане на приоритетите, поясни политологът.

Още по темата
По думите му е нужно да се канализира енергията между първия и втория.

Той разтълкува партийното мълчание след обявяването на резултатите от вота като крачка, която да позволява страстите да отидат на заден план. Капанът с президентското управление е заложен в Конституцията, паднахме в него в много неподходящ исторически момент, посочи Стефанов.

Местните избори са важни, но не се случват под големите партийни табели, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase