Снимка: БГНЕС
fallback

ЦИК ще коригира публикуваните снощи данни при 100 процента обработени секционни протоколи в Районните избирателни комисии. Причината е в пропуснатите данни от 11 секционни комисии зад граница. Ще бъде коригирана и избирателна активност, която също беше публикувана във вчерашният ден, съобщи БНР.

Всички 31 районни избирателни комисии предадоха изборните книжа и секционните протоколи в Централната избирателна комисия. Вече тече повторна проверка на данните от гласуването.

До четвъртък вечерта се очаква да бъдат обявени официални резултати, а до неделя и имената на избраните за депутати в 49-тото Народно събрание.

Обявените данни на страницата на ЦИК са сумарни данни, а не са окончателните резултати. При повторното въвеждане се констатира, че има 11 протокола, които са сканирани, данните от тях първоначално са въведени, но след връщането им със забележки, не са приобщени към сумарните данни, обясни говорителят на ЦИК Росица Матева пред БТА.

Сега взехме решение да бъдат приобщени към сумарните данни за извън страната, а като отстраним несъответствия – и за страната, добави говорителят на ЦИК.

Става дума за протоколи от една секция в Турция, една в Норвегия, една в САЩ, една в Швейцария, две в Германия, две в Испания, три във Великобритания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

131

до ББ

преди 1 година

спирането на газа посред зима си е по изцяло вина на киро простото- никой не дава без пари - като не плащаш не получаваш, като гониш руски дипломати за да се наведеш на макс на "началниците" получаваш шут в четирибуквието

130

Анонимен

преди 1 година

11 секции с по 300 гласа, едва ли ще обърнат резултата...Най-много да стане така- Славчо и този път да е аут.

129

до 138

преди 1 година

До хи-хи-хииии......От 11 секции няма как да се промени резултатът за твое съжаление хихихи

fallback