Снимка: БГНЕС
fallback

Протоколите на 100 секционни комисии в 23 РИК - София остава да бъдат обработени, съобщи пред БТА секретарят на комисията Полина Витанова.

Общо 603 са секционните избирателни комисии в 23-ти МИР, който включва районите „Изгрев“, „Красно село“, „Лозенец“, „Младост", „Панчарево“, „Студентски“ и „Триадица“. От тях шест са подвижни и 24 - служебни.

Избирателите в 23-ти МИР, който включва районите „Изгрев“, „Красно село“, „Лозенец“, „Младост", „Панчарево“, „Студентски“ и „Триадица“, са над 400 хиляди. Това е най-големият МИР в страната - осигурява 19 мандата.

Oще по темата
След приключването на изборния ден снощи, в създадения в НДК изборен център започна предаването на изборните книжа. В НДК се обработват и отчитат резултати от вота в две софийски Районни избирателни комисии – 23 РИК и 25 РИК.

В 25 РИК - София са предадени и обработени всички изборни протоколи от общо 505 избирателни секции, съобщи за БТА председателят на 25 РИК Виолета Темелкова. В момента се извършва сканиране и потвърждаване.

Към 25-ти МИР спадат административните райони „Банкя“, „Връбница“, „Илинден“, „Красна поляна“, „Люлин“, „Надежда“, „Нови Искър“ и „Овча Купел“. Избирателите са около 350 хиляди души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback