Данните за разликата между първата и втората политическа сила остават много близки.

"Не виждам нищо ново като перспектива, не виждам политиците да са установили някакъв контакт с хората. Не виждам нищо ново в това хората да са отегчени от политиката. Това, което се случва в момента, ми е до болка познато и отегчително", каза актьорът Георги Кадурин в студиото "Избори: Пето действие".

Според писателя Калин Терзийски хората са обеднeли ужасно много.

"Този вид бедност - безнадеждната бедност, която е свързана и с неясни причини, хората нямат нито кауза, нито път, нито цел, а изведнъж са много бедни. Това води до сериозна деморализация. България е намаляла драстично, демографският проблем е номер 1. Ние биологично сме изключително зле. България прилича на бунище, в същото време в него почти не живеят хора", допълни той.

Дизайнерът Георги Георгиев - Пентаграма смята, че разделението у българите продължава и на тези избори.

"Либералите са представени с цели 3 партии в първите две позиции. Съмнително е какво би станало, ако не се бяха обединили "Да, България" с "Продължаваме промяната". Може би ДБ щеше да изпадне под 4-те процента. Събраха се, защото само след 2 години на "Продължаваме промяната", видяхме какви ги свърши. Събирането е заради големия враг - ГЕРБ. Три партии, които се мразят, а всъщност се изповядват в едно и също посолство, и слушкат на червения килим какво им се нарежда", каза той в ефира на Bulgaria ON AIR.

И добави, че българите сме племе, което не обича някой да му диктува.

"Получава се така, че в някакъв момент ще има нов сблъсък и той ще се стигне до есента. Най-вероятно ще се излъчи редовно правителство, тъй като колкото и да се мразят, колкото и да се арестуваха, те няма начин да не се вслушат като някой отгоре не им дръпне ушите", категоричен е дизайнерът.

Кадурин е на друго мнение ,той не смята, че партиите ще успеят да съставят кабинет.

"Тези избори да гласуваш срещу врага, а не да гласуваш за някаква идея. Това е липса на грижа за ближния, това, което се случва, е извън Библията. 60 и няколко процента не са гласували. Цял ден не се чува думата "култура". Моля ви се, Фонд "Култура" дава пари за драг кралици, порно, бинго шоу - 100 000 лв., а ние седим и казва: "Нямаме пари", чудим се дали да не направим някаква по-сложна пиеса, като "Хамлет", например", коментира актьорът.

Жоро Пентаграма подчерта, че вътрешните проблеми на държавата не са решени.

"Колкото и да се учудваме, правителството върши неща в държавата, има някакви функции. Важно е да има работещ парламент. Ако нещо е достатъчно добро - никой няма да те убеждава и никой няма да ти го предлага", смята Терзийски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase