Снимка: БГНЕС
fallback

Решителен превес на машинното гласуване към момента, отчете пред БНР изпълнителният директор на "Галъп интернешънъл болкан" Първан Симеонов. Той подчерта обаче, че това е много малка извадка на този етап.

По данни на агенцията, избирателната активност на база екзитпол към 9 часа е 3,6%.

"Това е идентично с това, което имахме по същото време на 2 октомври 2022 г. Активността се движи в рамките на тази от последните избори", каза той.

По думите му традиционно по-твърдите електорати са тези, които по-рано отиват да гласуват. Според него това не винаги е свързано с по-висока възраст. За момента няма изненади, посочи Симеонов.

Относно бомбените заплахи от последните дни, социологът отбеляза: "Уверенията на институциите са за пълна безопасност на изборния процес. Това ме кара да мисля, че държавата е в състояние да елиминира тази заплаха".

Според него обаче все пак се нагнетява усещане за страх.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Гумичка за триене

преди 1 година

Над 50 машини не работят ( включително и тая на асена у Хасково ) как ще ми гарантирате че другите работят коректно???! Превес ха малко са счупени ама с превес!!! Малееее

15

Майора

преди 1 година

Абе Първане какъв превес на машините след като една по една отказват и се минава към хартиени бюлетини? Та не е ли срамно само във Венецуела , Бурунди и Боливия да се гласува с машини? Жалко нищо не става от такива коментари!

14

...

преди 1 година

Ако някой не може да се справи с таблет... не би трябвало да има право да гласува!

fallback