Снимка: БГНЕС

Българите гласуват днес за Народно събрание за пети път в последните две години и това е рекорд в ЕС, пишат днес белгийски медии. Страната е "разделена от войната в Украйна", се отбелязва в статия на агенция Белга.

От падането от власт на бившия премиер Бойко Борисов, прекарал десетилетие начело на правителството, партиите не успяват да се споразумеят за съставяне на коалиция, а служебните правителства се сменят едно след друго. Този срив се дължи и на войната в Украйна заради това, че обществото е исторически и културно свързано с Москва, което разделя мненията за помощта, осигурявана на Киев, се посочва в материала.

Днес сблъсъкът е между две големи сили - партията ГЕРБ на Борисов и прозападните реформатори, водени от предприемача Кирил Петков, се допълва в текста.

Отбелязват се прогнозираното равенство на силите в навечерието на изборите и очакваните трудности отново за съставяне на трайна коалиция.
(кор. на БТА Николай Желязков)

 

Коментари Напиши коментар

15

Българин

преди 1 месец

Не вярвам да има някой за който да може да се гласува... Изборът е както казват немците между чума и холера... Единият е бивш телохранител на вожда, другият агент на държавна сигурност, на третия баща му (също ДС) му плащал да учи в Харвард - семестриалната такса там е около 95-100 хиляди долара за година - от къде дойдоха тия пари? От закуски ли ги спестихте?... Как да гласувам за някой от тях ?!?!

14

Анонимен

преди 1 месец

Аааа тея ко са видели още!

13

Анонимен

преди 1 месец

Европеидните про'с'таци ревът срещу Запада, но гласуват да му слугуват... за да има за какво после пак да ревът.