Снимка: архив, БГНЕС

Изборният ден в страната започна в спокойна обстановка. Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряването на спокойно протичане на изборния ден, съобщиха от МВР.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към действията на МВР, на денонощната телефонна линия 02 90 112 98 и имейл izbori2023@mvr.bg.

От МВР съобщават още, че звената на Дирекция „Български документи за самоличност“ ще работят в днешния ден от 8:30 до 19 часа. Те ще издават удостоверения (за изгубени/откраднати/повредени/унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите.

В изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се ползването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване, посочват от МВР.

Служителите на ведомството се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

 

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 1 месец

Щом е спокойно всички гласове са купени

1

Анонимен

преди 1 месец

Вица на Мечо *** станал човек на група И нещо решили да му възложат и на негоИ го намерили хората вързан и крещи Алооо какво става тука - Казаха ми да се заваря ......