Снимка: Bulgaria ON AIR

Типично за българина - не може да мислим цяла година и си бъркаме в носа, и изведнъж имаме един ден за размисъл, и се започва. Този ден трябва да го има, за да успокои напрежението и ушните ни миди да си починат от глупостите, които слушаме. А ако наистина ние трябва да го използване за мислене - би било много тъжно. Това заяви директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов в студиото на "Опорни хора".

Той подчерта, че е изключително важно да има кабинет.

"Ние последните 2 години нямаме държава и са виновни всички, които го направиха. Отново няма да има правителство и в крайна сметка ще са още едни изхарчени пари, още една стъпка към инфлацията и всички неща, които ни заобикалят. Огромен грохот ще се стовари върху главата ни, но ние сме си виновни. Изпихме интелигенцията на времето, направихме всичко възможно да нямаме мислещи хора", подчерта Сърменов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му не е имало естествен преход от едната система към другата.

"Доста ме плаши, че българинът нищо не е разбрал - ниска избирателна активност, ниско ниво на мислене, нисък обществен морал. Стигнахме до крайна форма на оглупяване. Статистиките показват пълния крах на образователната система. Не е само да вдигнеш заплатите на учителите, не е само в това да се вдигнат парите на пенсионерите. Въпросът е в това да събудиш тези хора. Ние сме на дъното във всякакъв вид мислене", категоричен е той.

"Ние много обичаме да бъдем неоправдани, бедни и нещастни. Имаме достатъчно работа. Има един феномен на пазара на труда - няма хора, ти търсиш хора, но няма хора, така че не сме бедни, ние сме невъзпитани и неграмотни", добави Сърменов.

Коментари Напиши коментар

44

СъбудиСеНароде

преди 2 месеца

В края на деня ще разберем няколко добри или тъжни неща за държавата,Родината и народа:дали сме си отвоювали държавата и Родината от ръцете на англо-сакските шпиони,от шпионите от Козяка и от техните слуги ;дали занапред Родината ни ще продължи да бъде краварска колония;дали за 35годишното опростачване на народа има все още разумни и неопростачени;дали и занапред ще сме рая покорна и англо- краварски роби;дали хора с прякори ще продължават да властват и да ни крадат.

43

Анонимен

преди 2 месеца

И друго тролла на ГЕРБ постояно пише, че ГЕРБ не са на власт от 3 г, което е лъжа. ГЕРБ не са на власт от няма и 2 години.

42

Анонимен

преди 2 месеца

до 53 Добре че е родителката ти където ГЕРБ я назначиха в държавната администрация да имаш левчета за нет да словославиш твоя месия ББ където маминка и ти сте го дочакали.