Снимка: Димитър Кьосемарлиев
fallback

"Инстинктът ми сочи, че ще има правителство. Народът му писна, партиите вече нямат ресурси. Хората ще спрат да гласуват. Сега е времето да направим крачка назад и да направим правителство, което да е стабилно“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по бТВ. Той посочи, че ще остане депутат, докато се направи правителство: „Ще бъда депутат, докато вървят преговорите за правителство“.

По думите му стабилното правителство е, ако имаш подкрепа от 130-140 депутати. Това може да стане, ако се обединят първите две партии, заяви Борисов.

Той призова да се направи компромис в името на българските граждани. Той припомни, че за последната една година дългът е скочил с почти 10% до 45 млрд. лв. „Ако си позволяваме като държава да повишаваме този дълг и да плащаме на година по 2 млрд. лихви. Нито един човек, нито една партия не може да устои на този огромен външен дълг. Нямаме бюджет, а вече е април. Ако нямаме редовно правителство, тези дългове ще нараснат до 100 млрд. Редовното правителство носи отговорността за финансите“, подчерта Борисов.

Той посочи, че Кирил Петков е обещал 50 млрд. за регионите, които като ги прибавим към дълга от 50 млрд., стават общо 100 и още 4 млрд. лихви. „Ще ни трябват два бюджета за държавата. Тези приказки не кореспондират с реалността“, каза лидерът на ГЕРБ.

„Това може да бъде спряно само от редовно стабилно правителство. Всички партии свикнахме само да обещаваме. Последното обещание е 50 милиарда“, предупреди Борисов.

Това, че дълговете не са толкова големи, беше резултат от гласуванията на ГЕРБ, ДБ, ДПС.

По отношение на бъдещите коалиционни партньори, Борисов заяви, че не е възможно с „Възраждане“ заради големите различия, както и с БСП, защото има решение на конгреса.

„Не можеш с 60-70 депутати. Правителство на малцинството означава трайна нестабилност. В такава тежка дългова спирала, такава тежка инфлационна спирала – с една дума, ако няма стабилна коалиция, нямаме шанс. Ядрото трябва да бъде между първите две партии. Или експерти от двете партии, или политически лица. Но това ще бъде решено след изборите на 2 април“, категоричен е Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

505

OMG_Lucker

преди 1 година

Баценце, очаквахме го този твой ход. Знаехме, че ще наредиш на подопечните си да подкрепите Кирчо и Асенчо, знаем и от къде са ти наредили, свидетели сме и как те заплашиха. Знаем и защо натискат от Посолството (с главно П). Всичко ни е ясно Баце. Дано има видов ден за всинца ви. Народът не е сляп, не е глупав и помни! Това ще са последните избори на които ще имате над 20%, каквито и манипулации да правите!

504

Анонимен

преди 1 година

Какво възраждане,каква промяна? Имам интуиция,че затвора плаче за мазния плешивец. Кога?

503

ФАЛШИВАТА ПРОМЯНА

преди 1 година

ФАЛШИВАТА ПРОМЯНА 2020-2022...=....ФАЛШИВОТО ВЪЗРАЖДАНЕ.........СПРЯХА БЪЛГАРИЯ НА ВХОДА НА ЕВРОЗОНАТА И ШЕНГЕН....... 2020-2022.......... ***.....!!!

fallback