Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според бившия премиер Кирил Петков цялата полемика за криза, че държавата фалира и че курсът лев-евро е под риск, е била една фалшива новина.

„Ако сравним януари 2022 г. и този януари, ще видим, че би трябвало да има близо 400 млн. по-високо събиране на ДДС, отколкото в момента е събрано. Според нас има риск чадърите над някои големи фирми отново да са опънати”, заяви той пред Нова тв.

Според него данъците могат да не бъдат повишавани.

„Просто НАП да си върши работата, това е съвсем възможно, доказали сме го. И преди миналите избори имаше пресконференция със страшната зима и завършихме на 2,9% дефицит”, допълни Петков.

„След няколко седмици ще направим редовно правителство и този проблем няма да съществува. Няма да се налага да затягаме коланите”, посочи той и допълни, че ПП са влезли в политиката, за да вдигнат стандарта на живот в България.

Основна тема, по думите му, е и Шенген. „Не само защото трябва да пътуваме по-лесно без паспорти, но и малките и средни фирми могат да се конкурират по-добре в Европа”, каза още той.

Петков е убеден, че коалицията ПП-ДБ ще бъде първа на изборите и със сигурност ще има правителство.

Коментари Напиши коментар

293

Илиев

преди 7 часа

Видяхме го вече твоя кабинет - бегай си в Канада!

292

Анонимен

преди 1 седмица

Това вече са порочни избори организирани от държавата -- регистрира и ни пробутва да избираме национални предатели, престъпници, лъжци, манипулатори и всякаква иззмет.

291

Дони

преди 1 седмица

Разпасаници като вас никога не може да затягат коланите.Така,че няма нужда да плямпаш.Аре марш