Снимка: БГНЕС

"Не е за вярване, че точно в разгара на предизборната кампания партии, и то с огромни амбиции да управляват, вместо да излагат ясни програми и решения за проблемите на хората, те се крият в миналото", заяви президентът Румен Радев в изявление пред медиите.

"Трябва да имаме една всеобхватна информационна система, която да проследява ценоорбазуването на цените, нейното изграждане ще даде ефект. Министерствата работят активно, това е основен приоритет", каза още Радев.

"Интересът на президента на РС Македония към историята е похвален. Но веднъж заявен, той трябва да се опира на историческата истина. И политиците в нашата съседка дължат на собствените си граждани истината за тяхната собствена история, която е в десетилетна обвивка от манипулации и фалшификации. Политиците в нашата съседка дължат истината за еврейския въпрос, за гоненията над македонските българи в продължение на десетилетия. Европейското бъдеще на Северна Македония изисква идеологемите на тоталитаризма да останат в миналото, за да имаме пълноценен диалог, всички ще спечелим от това", допълни Радев.

"Никой не се лишава в момента от способностите, които има, Министерството на отбраната е длъжно да изчерпа всички опции, коментира президентът по повод възможността страната ни да придобие на лизинг бойни самолети втора употреба. Няма категорична оферта", допълни той.

Държавният глава ще участва в церемонията по връчване на „Годишните награди за отговорен бизнес 2022“ на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ). Той ще отправи поздравление към участниците в 20-ото издание на националния конкурс за корпоративна социална отговорност, устойчиво развитие и многообразие, който се провежда под мотото „Дай добър пример“.

Румен Радев ще връчи призовете в категория „Инвеститор в обществото”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase