fallback

От "Български възход" решиха да се явят самостоятелно на изборите. Какви са шансовете им за парламента?

"Формулата за съставяне на правителство се състои от 3 елемента - диалог, взаимодействие и широко съгласие по основните въпроси на обществото, за което не е необходимо всички партии да са на едно и също мнение. Един от тях е инфлацията, говорим за инфлацията на храните, зеленчуците, плодовете, земеделските продукти. Не може да си позволим в европейска държава да има гладни хора", каза Виолета Комитова от "Български възход" в студиото на "България сутрин".

Бившият регионален министър поясни, че и точно заради това искат широко съгласие от всички партии.

"Вторият въпрос, който е спешен и наш приоритет, това е сигурност във всичките ѝ аспекти - енергийна, национална, социална. Това е свързано вече и с войната в Украйна, с бежанската вълна по границата. Тези два приоритета трябва да се случат веднага", допълни Комитова пред Bulgaria ON AIR.

Тя посочи, че близо 1 млн. пенсионери гладуват.

"Нашите бедни хора преди ядяха само хляб и кисело мляко, днес могат да си позволяват само хляб, като и той поскъпва. А какво правеха партиите по цял ден? Обиждаха се по цял ден, лепяха си етикети и с това произвеждаха повече несигурност. Не искам да ходя в парламент, в който всички се карат по цял ден", подчерта водачът на листата на "Български възход" в Бургас.

Комитова добави, че решението да се явят самостоятелно на изборите е на ръководните органи на партията.

"С ВМРО темата е приключена, водени са някакви разговори, на които не съм присъствала. Въпросът е, че може би не е имало допирни точки. Българските избиратели могат да решат да гласуват за партии, които да продължат да се карат в парламента, могат да подкрепят и "Български възход", който налага умерен тон и диалог", коментира още тя.

Комитова категорично заяви, че от партията искат те да бъдат подкрепени от български патриоти и хора, които изповядват ценностите на семейство, род и родина.

"Червени линии никога не сме поставяли, но не защото ние сме безлични. Аз имам много категорични позиции, имам мнение по всички въпроси, но по тях мога да се разбера с опонентите си, когато говоря с аргумент", настоя Комитова.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 1 година

Докато се докопат до парламента и после се почват едни уговорки, едни шикалкавения, този цирк сме го гледали!

17

Краси

преди 1 година

На стари години тази умна жена стана за кашмер/срам,присмех-турска дума/!!!

16

Анонимен

преди 1 година

Жриците на Околовръстното също не поставят червени линии. Кинтите са важни и предпазните редства.

fallback