"Хората са отвратени не от изборите, а от политическия елит, който превръща България в най-бързо изчезващата и умираща и деградираща държава в света". Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов пред Bulgaria ON AIR.

"Алтернативата на този елит може да ги мотивира да гласуват, затова "Възраждане" се е превърнала в основен опонент, да не кажа противник на сегашното политическо статукво, затова ние търпим удари от ляво и дясно", допълни още той.

Костадинов е категоричен, че "целият политически спектър се е обединил срещу "Възраждане": "Защото ние нямаме нищо общо с тях. Ние представляваме само българския национален интерес. Точно по тази причина сме еднакво неприемливи за партньор."

По негови думи от "Възраждане" искат България да е свободна държава. "Всички останали в българската политика не искат това. Те искат някой друг да ни командва, друг да определя нашата политика, друг да ни брани, да внасяме всичко отвън. Ние българите да нямаме право да се изказваме за собствената си съдба. Искаме България да е свободна, независима и демократична държава", заяви Костадинов.

Той коментира, че символът на демокрацията в чистия ѝ вид, е допитване до народа.

"Това означава референдум. Когато започнахме референдум за запазване на българския лев, всички партии в парламента се изказаха срещу референдума и започнаха да казват как бил недемократичен. Всички партии се изказаха срещу референдума", сподели Костадинов.

По негови думи към този референдум има интерес не само от българите в страната, но и в чужбина. Костадинов добави, че стабилен кабинет би имало само ако "Възраждане" управлява самостоятелно.

"Политическият елит в момента е изтощен, армотизиран, мирише на мухъл, той не може да предложи нищо ново на българските гражданите", добави Костадинов.

Вижте видеото с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase