Снимка: БГНЕС

Министърът на регионалното развитие и благоустройството в кабинета на третото правителство на Борисов - Петя Аврамова, няма да е в листата на коалицията ГЕРБ-СДС за област Враца, предаде БНР. Народният представител в 7 парламента (от 42-ото до 48-ото НС) оповести решението за оттеглянето си с пост в социалните мрежи. С него Петя Аврамова опроверга спекулациите, че е била принудена да се оттегли: "През последните близо 15 години неизменно съм част от успехите на ГЕРБ в област Враца и в общината – като заместник-кмет на Община Враца в екипа на д-р Костадин Шахов, общински съветник и председател на Общински съвет Враца, областен координатор на ГЕРБ, народен представител и министър на регионалното развитие и благоустройството.

До този момент отлагах да съобщя решението си да се оттегля от листата с кандидати за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС за област Враца и да не участвам в предстоящите на 2 април избори, но поради появили се спекулации го споделям сега.

През всичките тези години съм се стремяла и успявала с работата си да помагам за развитието на нашата област. Благодарение на Вашето доверие, доверието на ръководството на ГЕРБ и лично на лидера на партията Бойко Борисов, като народен представител и министър на регионалното развитие, имах възможност да допринеса за осъществяването на важни за областта ни проекти."

Петя Аврамова определи като своя лична мисия изграждането на скоростния път Ботевград – Видин, като беше и част от екипа, стартирал този важен за Северозапада проект.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase