Снимка: БГНЕС
fallback

В ЦИК не е постъпвало предложение за преразглеждане на решението на Комисията за отчитане на гласовете от машините и хартиените бюлетини. Това каза говорителят на Централната избирателна комисия Росица Матева на брифинг пред журналисти, съобщи Bulgaria ON AIR.

"Компетентен да се произнесе по тези жалби е Административният съд в София-град. Има такава възможност, ако не - ще видим съдът какво ще реши", заяви тя.

Oще по темата

"Регистрирани остават 16 партии и 7 коалиции. До 25 февруари тези, които са регистрирани в ЦИК, имат право да подадат заявления, за да бъде променен съставът или наименованието на коалицията", поясни още Матева.

Вече е активна възможността за подаване на заявление за участие в изборите от чужбина чрез страницата на ЦИК.

"Днес към 13:00 часа са подадени 10 416 заявления, крайният срок е 7 март. След това ЦИК трябва да вземе решение да определи броя на избирателните секции извън страната. Най-много обикновено са от Великобритания, Турция, Испания, Германия", обобщи тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 1 година

Веднага да се намалят процентите на Доган и ДПС! Нямат място в Парламента!

5

Анонимен

преди 1 година

Тая е толкова проста! На гърба на Цветозар Томов се издигна до говорител и се самозабрави.

4

ББ

преди 1 година

и да има ще отлежат някъде,защото пеевски и доган готвят мащабни кражби и купуване на гласове,те така оцеляват 30 г.по руски с манипулаций и лъжи,обслужвани от ет.чари в администрацийте!!!,Братя да излезем и спрем този грабеж...да посочим главният ен.чар последните 15 г...агент буда,тиквата,гЪзостроящият руски потоци с животите ни...нетърпимо е вече...Света ни презира и ни се смее!!!

fallback