Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Бившият правосъден министър и депутат от "Демократична България" Надежда Йорданова заяви пред Bulgaria ON AIR, че процесът по номинациите за изборните листи все още тече и ще приключи в края на днешния ден. Кандидатите на "Да, България" ще станат ясни на 24 февруари.

"Ние не определяме първо водачите на листи. Преговорите за листите не са приключили. Нормално е в един преговорен процес да има различни становища. Нямам притеснения, че това ще счупи процеса между "Продължаваме промяната" и "Демократична България". В парламента имаш еднаква тежест с всички останали народни представители", обясни тя в студиото на "България сутрин".

Йорданова е убедена, че обединението ще им донесе по-добър резултат на изборите. По думите ѝ то дава надежда на хората, че в НС ще има силен субект, който ще вземе първия мандат и ще предложи стабилно правителство с реформаторска програма.

"Това, което е било предходните 12 години, не може да продължава. "Продължаваме промяната" и "Демократична България" ще бъдат гарант за това. Нашите опоненти търсят под вола теле, за да разубедят хората да отидат да гласуват. Съзирам желание ГЕРБ и ДПС да осигурят такава атмосфера, че до урните да отидат само тежките ядра и така да осигурят своето преимущество. Това е опасно за обществото", коментира Йорданова.

"Последните социологически проучвания ни дават 1% преднина. Уверена съм, че тази разлика ще се увеличава. Това е нашата цел, ще положим всички усилия през кампанията. Трябва да убедим хората да гласуват. Именно затова заставаме толкова силно зад инициативата "Ти броиш", посочи още кандидат-депутатът.

Съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов заяви, че има план за импийчмънт на президента Румен Радев. Според Йорданова държавният глава проявява притеснителни проруски действия.

"Твърденията за мир сега, при неясни условия, са дълбоко опасни за международния правен мир. Трябва да бъде отблъсната руската агресия и да бъде гарантиран суверенитетът на Украйна", подчерта Йорданова.

Бившият правосъден министър поиска справедливи присъди за каналджиите, задържани след смъртта на 18 мигранти в Локорско.

"За пореден път трябва да си дадем сметка как другите ни контролни системи не действат. Надявам се ръководството на МВР да се заеме сериозно с проверките и да се вземат мерки това да не се случва повече. В някои случаи прекалено леките наказания не действат достатъчно като превенция срещу престъпниците. Големият проблем в България е, че много често сериозни престъпления не се наказват. Прескачането на оградата на границата със стълба е белег за друг проблем - това съоръжение не е направено достатъчно добре, не се поддържа достатъчно добре или не се охранява достатъчно добре", каза Йорданова.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Ясен

преди 1 година

Всичко при ДБ е въпрос на задкулисни договорки и лични интереси.

32

Никола

преди 1 година

Демек до тогава ще са си платили колкото трябва за да са в листите

31

Анонимен

преди 1 година

Бате вече го омачкаха- дори и да спечели изборите ще сдава властта на кикитата! Кики ще вземе своето- трябва му година за да нагуши и да го изгони с камъни народа!

fallback