Снимка: БГНЕС
fallback

"Продължаваме промяната" и "Демократична България" започнаха предизборната си кампания със събитие пред Народния театър в София и показаха неправителствените организации, които застават зад обединението им.

В коалицията "Заедно" влизат гражданската организация "Правосъдие за всеки", проекта "За доброто", фондация "Заслушай се", Център за съзидателно правосъдие Разград, фондация "Три жени", Екип на София изпратиха свои представители, които да говорят пред събралите се и да заявят подкрепата си за обединението на "добрите сили".

"Това, което днес показваме, е че никой не е над каузата. Не може да има един човек над каузата, колкото и да е свестен и добър. Всички сме заедно и всеки трябва да каже "Моето его отива на второ място". Никой не е над каузата.

Така съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков коментира думите на ексдепутата Александър Дунчев, че в партията има задкулисие и че няма да приеме водачът на листата в София-област да е от ДБ.

Той потвърди, че ще бъде водач на листата в 23-и МИР в София.

Като "никакви" Явор Божанков определи отношенията си с БСП пред журналисти.

"Сходството в позициите ни е извън съмненията. Всичко това, което аз правих по отношение на машинния вот, подкрепата за Украйна... Явно, че няма защо да се обсъжда, че съвпадат на 100%", коментира Божанков присъединяването си към ПП и ДБ.

Той посочи, че БСП са призовали за подкрепа на референдума на "Възраждане" за еврото, че са отменили машинния вот и че са едни от силите, спрели съдебната реформа.

Според него това е коалицията на доброто, но точният епитет е без значение. "В тези избори е ясно - от едната страна е коалицията на добрите, от другата страна е коалицията на "Магнитски" и хартиената бюлетина. Изборът е съвсем ясен - българите искат пак Бойко Борисов на власт или искат да остане в миналото на България. Изборът е само един", коментира още Божанков.

Той сподели още, че посреща митинга от днес с благодарност и че хората го приемат така радушно, за да покажат оценката си за работата му. Потвърди и че ще води листата в Габрово.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

153

Васко

преди 1 година

Несериозно е точно тия да ми говорят за каузи

152

Петър

преди 1 година

Няма отърване от тези ненужници ог Демократична България. Все ще намерят как да се намърдат в парламента.

151

Анонимен

преди 1 година

Мъпет шоуто почнало значи!

fallback