Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Обединението между ПП и ДБ обединява електората на двете партии, но продължава да е с близо процент зад ГЕРБ.

Формулата за следващото Народно събрание е 5+1 формации, като на кантар са "Български възход". Това сочи национално представително проучване на Изследователски център “Тренд” по поръчка на “24 часа”.

ГЕРБ-СДС се ползва с подкрепата на 25,6% от гласуващите, докато обединението между “Продължаваме промяната” и “Демократична България” събира 24,8% от гласуващите.

Новата коалиция успява да събере електоратите на на ПП и ДБ, но не се отчита и бонус от него.

Третото място остава за ДПС с 12,8%. “Възраждане” достига нива от 11,9% сред гласуващите.

Пета е БСП с 8,9% от твърдо решените да отидат до урните на 2 април.

Реални шансове за парламентарно представителство запазва “Български възход” с 4% сред гласуващите. Предизборната кампания ще се окаже решаваща за партията на Стефан Янев.

Над 3% събира “Има такъв народ”.

От “Тренд” правят уточнението, че резултатите от електоралния въпрос не отчитат втория списък със санкционирани лица по закона “Магнитски”, който беше публикуван на 10 февруари следобед. Теренната работа на настоящото изследване е завършила на 11 февруари.

Изследването, по поръчка на "24 часа", е реализирано в периода между 4 и 11 февруари 2023 г. чрез пряко полустандартизирано интервю "лице в лице" с таблет сред 1003 души на възраст 18+.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

649

3

преди 1 година

Пак за тези ли ще гласувате нещастници!Колко още кожи трябва да съдерат от гърба ви да се осъзнаете ,че са айдуци!

648

IM-дртiйУАЙТBoY!

преди 1 година

Това изобщо не е верно, след като вчера вечерта по ТВ официално една друга по-точна и по-верна и безпристрастна социолог.агенция посочи, че ПП води с цял чист процент пред вече отиващите си в дълбоко забвение, забрава и тотално фиасК.0. аррогантните и доста намаани псевдо-политици, другарченца и пр. пасмина от добре говорещи и яко лъжещи представители на загнилата бат бОЙкова партия - ГЕРБЕРистите. И го видехме самият НЕго - съвсем гол, уплашен, сгърчен, свит и без самочувие при Цецето Ризова

647

анонимен

преди 1 година

Както каза Ива Митева, България си отива. И аз съм на това мнение , след като хиляди заблудени тръгнаха след доказани лъжци и шарлатани.

fallback