Снимка: БГНЕС
fallback

Партия "Български възход" внесе необходимите документи и 4092 подписа за регистрация в Централната избирателна комисия (ЦИК) за участие в предстоящите пресрочни парламентарни избори на 2 април.

След като внесе документите, лидерът на "Български възход" и бивш служебен премиер Стефан Янев коментира, че очаква партията му да влезе в новото 49-то Народно събрание с двойно по-добър резултат. Той допълни, че и в следващия парламент основна цел на "Български възход" ще бъде постигането на диалог и това, което са демонстрирали по време на работата на 48-ото Народно събрание, да го продължат.

На българските граждани им е необходима увереност, че политическата класа е в състояние да води този диалог, да търси взаимодействие в интерес на българите, посочи Янев, цитиран от БТА.

Според него, българите освен от всички кризи, които ги притесняват,  до известна степен се притесняват и от липсата на предвидимост в политическия живот в страната и липсата на диалог, който виждаме в момента и превръщането на политическото говорене в "свада".

На въпрос дали преговарят с ВМРО той отговори, че разговарят с всички, които искат да разговарят, а утре ще излязат с декларация, в която ще призоват политически партии, граждански сдружения и хора, които имат желание да се включат в усилията им за диалог и внасяне на разум в българския политически живот.

Водим конструктивни разговори с всички, подчерта Янев. Той бе категоричен, че червените линии не водят до продуктивност, не водят до диалог, който да е в състояние да даде решение. Трябва всички в политическото пространство да се смирим и да търсим начина за намирането на баланси и предлагането на решения,  а не да чертаем нови и нови червени линии, заяви Стефан Янев.

(БТА, Десислава Антова, Нелли Желева)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Диди6

преди 1 година

Имате много здраве че ще търпя тия политически патриоти които вдигат протзентите на омразата и нетолерантност в държавата. Ние вече сме много прости, ако станем по-прости ще изчезнем. Недейте да гласувате за него, аз ще гласувам за него. И аз имам право някой да ме представлява.

18

Антинатовец

преди 1 година

Очакваме да отидете при партията на Яне Янев / РЗС/т.е. в политическата канафка.

17

ББ

преди 1 година

мда,сериозен спад на руските тр.л.ве,плющяха ми по над 1500 минуса в аха на пеевски,не съм т.р.л дори,мислещ и Свободен човек съм,готов съм да се запозная с всеки от вас..ако си платите пътните от мАсква до България разбира се,да си роб на КоваЧки и раша не е ценност,служба на дявола е,ЕС е ценност..не е пари..не е коли..Свобода е!нима Апостола не отдаде живота си за нашата Свобода?която сега продавате за по..50 лв..на дпс!излезте и гласувайте като синове на Апостола..по-съвест!ако ви е останала

fallback