Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

ЦИК няма да има проблем с организацията на изборите, като според изчисленията на комисията те ще ни струват 12 милиона лв.

"Промените са в 10 района, като с шест от тях се намалява с по един мандат спрямо предходните избори. В три района мандатите са увеличават с по един, като в 23 МИР София мандатите са с три повече", обясни говорителят на ЦИК Росица Матева пред bTV.

След последното преброяване, би трябвало да има райони с по-малко от четири мандата, но законът е категоричен и това няма как да се случи.

"За две календарни години това ще бъдат шестите избори, които ще организираме. Има някои предизвикателства в следствие изменението на Изборния кодекс – някои от дейностите трябва да се организират по различен начин, но ние ще се справим“, категорична е тя.

План сметката за провеждането на изборите ще бъде разгледана и гласувана днес от министерски съвет, но предварителни разчети сочат, че вотът ще ни струва около 12 млн. лв.

От ЦИК са се свързали с печатницата на БНБ, изпратили са изискванията за хартията, а преди два дни са получили графика за доставянето на ролките за машини.

"До 15 март ще бъдат доставени 10 000 ролки, до 25 март още 10 000 ролки, така че хартия ще има. Избрали сме дизайна. Определена е защитата. Всички трябва да са спокойни", подчерта още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

До 30

преди 1 година

То и мене не ме интересува колко струват, ама защо ни лъжат - предните не бяха ли за към 100 милиона? Как да вярвам на ЦИК като лъжат така нагло, а?

29

А плащанията

преди 1 година

с 50-левки за ДъПъСъ и ГреБ включени ли са или са отделен раздел "иновации"?!?!?!?

28

Анонимен

преди 1 година

Абе тая не ми прилича да е нормална, какво ни приспива да сме били спокойни. Ние сме спокойни, ама ти май не си в ред?!

fallback