Снимка: БГНЕС
fallback

Решението на БСП да не подкрепи кабинет на ГЕРБ е принципно и последователно. Поне от 6 години ние водим борба за промяна на модела на управление на ГЕРБ, на начина, по който упражняваха властт, отсече лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя припомни, че социалистите определиха модела на управление на ГЕРБ "паралелна държава".

"Тя представлява неуважение към институциите, към разделението на властите и задкулисно вземане на решение за сметка на облагодетелстването на неколцина и обедняването на мнозина, на ръст на бедността и неравенствата, кражба и корупция и липса на правосъдие за онези, които са прекрачили закона.

Паралелната държава няма цвят и тя може да се отнася за всяка партия. Дали този модел на управление не се приспособява към всеки силен на деня и дали това не е най-голямата опасност за нас, защото ние сме изправени и пред една голяма опасност - загуба на партийната демокрация и това е най-голямото предизвикателство пред политическата класа днес", коментира тя.

Нинова призна, че социалистите си дават сметка, че е нужен редовен кабинет заради множеството кризи- икономическа, енергийна, социална, демографска.

Според нея обаче кабинетът може да бъде съставен с втория или третия мандат, за което БСП са готови да преговарят.

"Конституцията и демокрацията са дали възможност и за втори и за трети опит. За втория и третия мандат сме отворени за разговор в името на продължаването на борбата с паралелната държава, върховенство на закона, превеждане на България в предстоящата тежка зима, преодоляването на бедността и неравенствата. С уважение към персоната на Габровски, няма да го подкрепим", отсече соцлидерката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback