Снимка: БГНЕС
fallback

С номинацията на проф. Габровски търсим по-широка подкрепа. Не търсим сламен човек, който аморфно да се ползва от конкретна подкрепа, а ще носим отговорност за кандидатурата и управлението, ако бъде подкрепен.

Това заяви депутатът от ГЕРБ и зам.-председател на Народното събрание Росен Желязков пред бТВ.

Номинацията на самия Росен Желязков за кандидат за премиер не е стояла на дневен ред. ГЕРБ търси фигурата, която да обедини партиите, а не да демонстрира пропартийна политика, подчерта той. Редовното правителство не е заради самото правителство, а да има работещ парламент. Ако няма правителство, президентът ще разпусне парламента, партиите ще отидат на нова кампания и след нея отново може да има трудности при фрагментиран парламент да се състави правителство, изтъкна депутатът.

Той увери, че проф. Габровски няма да стане заложник на ГЕРБ, ако не състави правителство.

Oще по темата
ГЕРБ по-сериозно мисли за политическия процес, отколкото изглежда на първо четене. Желязков смята, че кандидатът на ГЕРБ за премиер има яснота за почти целия състав на Министерски съвет, като е напълно възможно да се види в проектокабинета и проф. Асен Балтов. Нашето желание е не да се фрагментираме, а да постигнем управление на редовно правителство, за да съществува парламентът. 48-ото НС трябва да съществува, защото важните решения се взимат в парламента.

Във футбола, както и в политиката има едно движение, което се нарича "финт". Финт са всички закачки със Световното първенство и по-лековерните се вързали на метафорите със спорта. Ние в момента искаме разговори с всички и по-неутрален кабинет, който да намали политическото напрежение, настоя Желязков и добави, че въпросът е да се преодолеят червените линии.

По думите му важното е да се знае, че подкрепа ще се търси на база на политики, а не на база лица. Желязков отрече още да е имало срещи с лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов с президента Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

ББ

преди 1 година

*** пак неподготвени,да си съучастник в геноцид...е грях бре костя,няма копейки с който да откупиш греха за убийствата в Украйна,няма неутрален...има Бог и дЯвола... и трябва да избереш!!!или си с България и Народа ми...или си с дЯвола като дпс-гроб.***.итн,бсп....ограбващи ни и предаващи ни,работещи за путин!!!България няма да стане съучастник в геноцида на гАсподаря ви Путин!!

9

Анонимен

преди 1 година

Неутрален парламент с 85% продажни натовски п о длоги няма как да се случи.

8

Анонимен

преди 1 година

Но конците ще ги дърпа Боко, мазния крадец.

fallback