Снимка: БГНЕС
fallback

Депутатите решиха вчера, че ще има смесено гласуване на следващите избори след близо 18 часа дебати. Връщат се хартиените бюлетини, а машинните ще изкарват разписка, която ще се брои. Памет ще има, но само при съдебно оспорване ще се брои.

Oще по темата

Ще доведе ли до хаос подобно решение, коментира пред Нова тв  зам.-председателят на НС Йордан Цонев.

Осем години се борихме срещу това. По думите му, от ДПС са предложили 100% машинно гласуване. По думите му, ДПС ще продължи да се бори Гласуването в България да стане като това в САЩ и Европа. За това щели да се борят депутатите от ДПС, увери той.

"Да заменим 100% машините с които се гласува само във Венецуела и Брюксел с машини, с които се гласува в САЩ. Те се наричат машини с оптично устройство за сканиране. Попълваш си на ръка бюлетината, вкарваш я в сканиращото устройство, ако е грешно попълнена, тя ти я връща и отиваш да я поправиш. Няма невалидни бюлетини. Снощи щяхме да го постигнем, ако ПП и ДБ не бяха излезли от залата", уточни Цонев.  

Той изрази мнение, че имат право да кажат, че не вярват на тези машини, така както и от ПП и ДБ не вярвали в хартията. "47% от обществото иска едното, други 48% иска другото", каза още Цонев.

По думите му, машините не дават контрол на изборния процес.Той коментира и видеонаблюдението: "Не знам как се прави фиктивно видеозаснемане. Какво може да направи законодателя, освен да задължи да има наблюдение".

"Както и да изглежда изборния ден, доверието в изборния процес е по-важно от умората, които са вътре", заключи Цонев.

 

 

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

ББ

преди 1 година

мента да си *** по нашите земи е грях,ти си *** на съсипалият България доган,от 30 г. я ограбва и позори,агенти на кгб-дс като доган и боко...и еничарите им като ментата управляват животите ви от 30 г. ,прогониха децата ви роби,съсипаха правото,здравното,образованието,армията,службите,земеделието,икономиката...грабежи и разруха...как ще продължим бре?какво ще оставим на децата си?презрението на Свободният Свят към децата ни за което работят ментата и господарите му?

43

баба мара

преди 1 година

ами нали демен-ция-та така спечели президенските избори с чувалите с бюлетинисъбирани от служители на пощенските служби само машинно гласуване дпсразчита само на хартиените бюлетини с които купуват гласовете на неграмотнитеи каква им е ползата на хората които гласуват за дпс по колко мандата сте вечев нс вие не сте никаква партия а ненаситна икон групировка

42

Анонимен

преди 1 година

Точно така , Мента , така ще можем със сигурност да изберем българският дедо Байдън от Банкя ...

fallback