Снимка: БГНЕС
fallback

Продължават споровете сред депутатите в Народното събрание, като сред въпросите, които предизвикаха разногласие, бе и този за връщането на хартиения вот.

Според Йордан Цонев от ДПС, партията му е поддръжник на машините, но не и тези, с които разполага страната ни. "Никога не сме искали тези устройства. С тях гласуват само за Мадуро във Венецуела. Никъде другаде точно тези не се използват.", коментира той пред Нова тв желанието на Движението да се върнат хартиените бюлетини.

"Нашите избиратели свикнаха с машините. На всички избори с машини повишаваме резултата си. В Турция резултатът също е блестящ", отчете Цонев.

Oще по темата
Той обаче посочи, че специалисти им обяснили, че софтуерът на устройствата лесно се манипулира: "И ни показаха нагледно как може да се манипулира преброяването", посочи още депутатът.

Според Цонев от ДПС са били най-потърпевши от невалидните бюлетини, затова и държали на машинния вот. "Ние ще продължим да искаме устройства, които броят бюлетините и връщат невалидните от тях", коментира той.   

По отношение на съставянето на правителство Цонев посочи, че от разговорите не се вижда напредък, защото нямало диалог. "Втората политическа сила казва, че няма да подкрепи победилата. Но пък победилата да подкрепи тях. Абсолютен нонсенс, гавра с избирателя", категоричен е той.

Дали от ДПС ще подкрепят мандат на ГЕРБ, каза: "Не сме водили никакви разговори, освен с Плевнелиев и Паси. За да стартира процесът по съставяне на кабинет, трябва да започнат разговори. Когато първата партия получи мандата, трябва да ни каже какъв формат на правителство си поставя", е неговото мнение. И заяви: "Нашата партия отговаря с "да" и "не", когато има конкретни разговори".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Анонимен

преди 1 година

Никъде в Европа няма 10 процента данък. Гледайте и копирайте Европа.

39

Анонимен

преди 1 година

Призив: Да направим заплатите като в Европа и данъците за богатите като в Европа. Никъде в Европа няма по-ниски данъци за богатите и по-ниски заплати. Веднага да се поправи. Да гледаме от Европа.

38

Случаен минувач

преди 1 година

Сега за бюлетините - почнах вече и аз да подкрепям хартиените. Никъде в Европа не се гласува с машини. Ако с машини беше много добре, щяха и много други европейски държави да подкрепят и да въведат тази практика. Мисля, че точно с машините беше "изпържен" ИТН и беше вкаран ген. Янев.

fallback