Снимка: БГНЕС
fallback

По-вероятният сценарий пред България е нови избори напролет. Такава прогноза в „Интервюто в Новините на NOVA” направи социологът от „Галъп Интернешънъл” Първан Симеонов.

„Въпросът за оръжията за Украйна е главно символен маркер. Опит на ГЕРБ да излезе от изолацията, много важен символен въпрос за „Демократична България” и ПП. Хартиената бюлетина - това е тяснопартиен интерес на няколко формации”, добави той.

„Всичките си правят кампания. Недай Боже да почнат с бюджета такива неща да правят, защото там е страшно. Бюджетният популизъм е страховито нещо. И по действията им, и по тематичните им мнозинства изглежда, че по-скоро правят кампания, отколкото да работят за страната”, каза още Симеонов.

От гледната му точка на политолог служебното правителство се справя. Добави обаче: „Най-опасното е да не вземе на хората да им хареса правителствата в България да се назначават, а не да се избират. Това ще означава, че политическата криза преминава в такава на демократичния модел”, смята той.

Според Симеонов партиите считат, че нови избори ще бъдат по-добре за тях. „Има възможност за съзряване, но не съм сигурен дали то няма да отнеме поне още едни избори”, завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Жебок

преди 1 година

Първане, Първане... Най-накрая получи съобщението, което ти пратих преди 2 месеца, с анализ как тия пък може и слеващите избори ще са ялови..... Бравус, значи!

34

Анонимен

преди 1 година

То вече ни харесва! И е факт, че назначаваните правителства в България работят по-добре. От царско време, от Бай Тошово, че и от днешно. Дори на Плевела правителствата не бяха лоши. Емпем ти демократичния модел, който за 30 години редовно ни спуска по едно голямо лай-о., дето в Брюксел му викат инсталация.

33

Айде стига реване..

преди 1 година

На пролет с песен---ЖИВОТА С ГЕРБ ЩЕ Е ЧУДЕСЕН!

fallback