Снимка: БГНЕС
fallback

Лидерът на „Български възход“ Стефан Янев смята, че решението на президента Румен Радев да не бърза с връчването на мандата за съставяне на правителство, за правилно.

Той определи този ход като удачен, защото НС има нужда от малко повече време.

"До голяма степен вече имаме наченки на диалог по някои въпроси и се надявам да продължим в същата посока", коментира Янев.

Той е убеден, че е много важно да се положат усилия за съставянето на мнозинство, което да е в състояние да излъчи правителство. Според него е безотговорно да се говори за нови избори.

Той потвърди, че от "Български възход" са готови да получат третия, последен мандат, който се дава на избрана от президента парламентарна група.

"Да, ние сме готови, имаме стратегия. Ако тази хипотеза се осъществи, тогава ще говорим в детайли", коментира Янев.

Относно предложенията на ГЕРБ и ДБ да се предостави оръжие на Украйна, той отсече, че въпросът не може да се реши бързо.

"Когато говорим за оръжие, трябва да разделим въпроса на две. Първо, оръжията като бизнес – възможността на българската промишленост, на българската оръжейна индустрия, да изнася – според мен не е проблем да не търсим посредници, да изнасяме директно", заяви Янев.

"По отношение на военна помощ, която да се дава от инвентара на Българската армия въпросът е по-особен. Ако има възможност за подмяна с по-ново и модерно оръжие – да, ако не – не даваме нищо", заяви Янев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Обикновен човек

преди 1 година

Този от бившите също не знае, че правителство си има. То не може да има държава без правителство. Такива са всичките български министър председатели. Събрани от кол и въже, но пък алчни, та алчни.

21

Анонимен

преди 1 година

до 25 (Козяк) ; Всъщност "голдън фингър Янки бой" е фигурант-2 !

20

Козяк:

преди 1 година

Нали затова те вкарахме в парламента,голдън фингър Янки бой!

fallback