Снимка: БГНЕС
fallback

Първото тържествено заседание на новото 48-о Народно събрание ще бъде открито днес. В него влизат новите 240 народни представители, представени от седем партии, които ще положат клетва за спазване на Конистуцията на страната, водейки се от интересите на народа.

Вежди Рашидов ще открие парламента, тъй като е най-възрастният депутат, а всички присъстващи трябва в първия ден да изберат кой ще председателства парламента.

Oще по темата

В момента кандидатурите са четири - Росен Желязков от ГЕРБ-СДС, Никола Минчев - от "Продължаваме Промяната", Кристиан Вигенин - от "БСП за България" и Петър Петров - от "Възраждане".

От парламентарната група на "Български възход" стана ясно, че ще подкрепят Росен Желязков. Това съобщи пред БНТ Ангела Николова.

"Смятаме, че е политически коректно да подкрепим първата политическа сила, тъй като българските избиратели са направили своя избор и ние смятаме, че това е политически коректното, политически моралното и политически правилният избор, заяви Николова. Ще подкрепим ГЕРБ с тяхната кандидатура", добави тя.

От "Демократична България" не издигат свой кандидат, а заявяват, че ще дадат доверието си на Никола Минчев.

Все още не е ясно от ДПС за кого биха дали вота си. Също така остават неизвестни и около бъдещето на това правителство. Политолози смятат, че то може да е кабинет на малцинството, експертен кабинет или да се върви към нови избори след тези от 2 октомври.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

ЬЬЬ

преди 1 година

Седем партии-седем враждуващи лагера и логото "Съединението прави силата". Това може да го има само в България и в някоя държавица от четвъртия свят. И е вярно,че там където не е имало рицарство е пълно с полу * *** * оти с дипломи но без никакъв вроден интелект.И има ли изобщо нужда от избори и кого да изберем- средния пръст или юмрука,автор на кашата В България,или някоя друга мафия. Само питам...

49

Анонимен

преди 1 година

Холандия-80 депутата,България-240 к.рад.ци и х.рантутници!!!

48

Стойне от Чукурово

преди 1 година

Лелеее,240 депутати, и тия кой че ги рани?....Идват само да пълнат гушите. Нема начин да не го ударат на далавери и айдуклук....

fallback