Снимка: БГНЕС
fallback

Депутатът от ГЕРБ Александър Иванов потвърди думите на лидера на партията Бойко Борисов, че приемат предложението на "Демократична България" за ротационно председателство на парламента с "Продължаваме промяната".

"Търсихме принципни позиции, не изпаднахме в нападки. ГЕРБ е първа политическа сила и се полагаше другите сили да подкрепят кандидатурата на най-големия. Това не се случи, за съжаление, и стигнахме до задънена улица. Имаше заинатяване. Може би втората политическа сила и други сили не могат да приемат факта, че са загубили изборите. Виждам доза конструктивизъм в "Демократична България. Всички сме виновни, но има и по-виновни", коментира Иванов в "Денят ON AIR".

Той посочи, че най-лошият вариант за българските граждани е парламентът да не работи. Затова от ГЕРБ ще направят лека крачка назад.

"Донякъде адмирирам позицията на партиите, които са загубили изборите и не излъчиха кандидат за председател на Народното събрание. Но колегите от "Продължаваме промяната" повлякоха крак и не се спази традицията с победителя от изборите. Българските граждани имат проблеми за решаване, голяма част са завещани от тяхното управление. Надявах се те да направят първата крачка назад", каза още Александър Иванов пред Bulgaria ON AIR.

Според него проблемите на гражданите и бизнеса от последната година и половина не може да бъдат преписвани на ГЕРБ. Той призна за вина в предишни моменти на управлението на ГЕРБ.

"За нас "Продължаваме промяната" имат много голяма вина за кризите в момента. Може да ги попитате защо няколко пъти променяха Плана за възстановяване и България загуби 1,2 млрд. евро", отбеляза Иванов в студиото на Ганиела Ангелова.

"Ако влезем в бюджетна процедура и част от колегите започнат да правят предизборни предложения, държавата догодина ще има проблеми да обслужва поетите ангажименти. Това ще се пречупи през призмата на инфлация, на данъци и задлъжняване на бъдещите поколения. Ние сме в дългова спирала, милиарди евро ще плащаме следващата година", предупреди депутатът от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Случаен минувач

преди 1 година

Да бе да. Всички сме виновни, но има и по-виновни от нас. Джордж Оруел: Всички сме равни, но някои сме по-равни от другите!

5

Човек с чувства

преди 1 година

Звездите са в космосът !

4

Реалист

преди 1 година

Ванга е казала, че България ще има звезда и цяло съзвездие !Мястото на звездата не е в небесата, а в космосът!Някои хора искат целият ми живот да бъде под техен контрол?!А друго искат ли?

fallback