Снимка: Димитър Кьосемарлиев
fallback

Общ преглед

Поискахме тази среща, защото за нас най-важната тема е инфлация, цени, доходи, настъпващият отоплителен сезон и необходимостта от мерки да подкрепим домакинствата и икономиката в следващите трудни месеци. Това каза пред журналистите в кулоарите на парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова преди срещата с парламентарно представените формации, предаде репортер на БГНЕС.

Нинова подчерта, че предстоят сложни разговори за съставяне на правителство, но едновременно с това трябва за бъде приет бюджетът за 2023 г. "Имаме вече лош опит от подобни ситуации в предишни парламенти, когато служебният кабинет внесе бюджет парламентарната зала го прекрои напълно", заяви тя и припомни, че тогава парламентарните групи се надпреварваха да внасят свои предложения.

"Желанието ни на тази среща е да постигнем минимум съгласие по най-важните и неотложни мерки, с които да дадем на хората и на икономиката предвидимост и спокойствие", категорична е Нинова и допълни, че това означава дали ще има таван на газ, ток, парно и вода, две тарифи за плащане, една за по-бедни хора, друга за хора с по-високи доходи, дали ще бъде въведено понятието за енергийна бедност.

"Ние сме се подготвили с изпълнението на бюджета към този момент", каза лидерът на левицата и уточни, че от БСП оценяват ситуация като добра и развиваща се.

"Надяваме се на аргументиран и спокоен разговор", сподели Нинова.

На въпроса как ще коментира липсата на "Демократична България", както и на "Възраждане" на срещата, тя отговори, че това е тяхно решение, което може би показва, че тези теми за тях не са важни.

"Това, което сме обещали на хората, ще го направим ли, или е било само предизборна залъгалка", каза още Корнелия Нинова по отношение на предизборната програми на политическите формации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Електра

преди 1 година

Ако наистина тема за инфлацията и доходите е най важната за комуняците, тогава с ПП да напуснат парламента, и нещата ще се оправят от само себе си. Комуняк, когато ти каже добър ден, погледни къде е слънцето. Защото няма по лъжливо и крадливо от спинозния БСПдираст. Като сме били толкова добре според Краднелия, защо теглим заеми всеки ден...

47

П.К.

преди 1 година

Вашите теми изобщо не ни интересуват, тъй като сте не само безгласни букви. Преди всичко, като се започне от импексовата крад-ла, та до края на дългата верига шарла-тани и най-големи и доказани не-кадърници, сте до болка опознати от всички нас.

46

Анонимен

преди 1 година

До Паисий (49) Че си трррол се вижда от Космоса.Тройната коалиция беше най-успешното управление след 1989г Такова ще остане и през идващите 100 години. Така ще е защото Бг девалвира като народ и държава от тогава.Станишев беше най-читавият политик в новата история на Бг.ДПС и ДС го бутнаха и ви начукаха Тиквата да ви ръби с дебелия.Свършени сте като народ и държава ЗАВИНАГИ ! Запиши си го на челото и гледай

fallback