Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

"ГЕРБ трябва да бъде държана далеч от изпълнителната власт, както и ДПС. Това е наш ясен ангажимент. Да напуснете ГЕРБ в изпълнителната власт, е като да оставите дете само в сладкарница". Това каза пред bTV Ивайло Мирчев от „Демократична България“. Относно предложението на ГЕРБ да се състави кабинет с "носеща конструкция" ГЕРБ-ДБ Мирчев коментира, че партията на Бойко Борисов иска да си измие ръцете с "Демократична България".

"Още в предния парламент Христо Иванов (съпредседател на ДБ) много ясно се обърна от трибуната на Народното събрание към новото мнозинство между ГЕРБ, ДСП и „Възраждане“ и им каза: "Ако сега свалите правителството, нямате план какво да направите оттук нататък. Когато дойде нов парламент, също нямате план, нямате партньор. Сега се вижда, че ГЕРБ няма партньор", напомни Мирчев.

Той посочи като основен проблем липсата на борба с корупционния модел.

"Освен на думи и на пресконференции ГЕРБ трябва да предприеме реални действия по отношение на разрушаване на корупционния модел. Ако искаме да променим страната, трябва да започнем от там. ГЕРБ в тази посока не правят нищо", заяви Мирчев.

Представителят на ДБ признава, че са допуснати грешки при управлението на четворната коалиция – "Продължаваме промяната", "Има такъв народ", БСП и "Демократична България". По думите му една от тях е начинът, по който беше арестуван лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Ние разбрахме от медиите за този арест, уточни Мирчев.

ДБ ще реши кого да подкрепи за председател на 48-ото Народно събрание след дискусия в парламентарната група, обяви той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

Ели

преди 1 година

Да бе ама, ако ви платят достъчно, веднага ще им пристанете

58

Ангелов

преди 1 година

А бе Мирчев, огледайте се, направете справка в ЦИК! Избирателите решиха друго! "Умните, красивите", рушашти и пикаещи по жълтите павета да бъдат да бъдат държани далеч от властта! Не ГЕРБ, а вас!

57

Анонимен

преди 1 година

Армията от калинки ще се разпадне без генерал Борисов. Калинките ще се разбягат с викове: "Борисов се пенсионира, Борисов се пенсионира!".Калинките имат нужда от генерал Борисов, който да ги води по тайните си и непредвидими планове, към цели, които калинките не искат да знаят и нямат ум да разберат. Важното е някой да ги води към нещо и всеки ден да им издава заповеди и да си получават заплатите. Борисов има нужда от армия безмозъчни калинки, които бързо да насочва към променливите си цели.

fallback