Снимка: Bulgaria ON AIR

Само с избори промяната в България няма да се случи. Ясно е, че трябват усилия за една ясна програма и за много бързи действия, за да има резултат за кратък период от време. Ясно е, че резултатите, постигнати от предното правителство за осем месеца, не са достатъчни, за да убедят българските граждани, че трябва да продължим в тази посока и да задълбочим усилията. Едва ли бързи нови избори могат да доведат до някакъв обрат. Важни са бързи и ясно резултати, които могат да се постигнат, когато има съгласие по важни приоритети и професионално отношение в управлението“.

Това каза в предаването "Опорни хора" Велизар Шаламанов, бивш служебен военен министър.

"Липсата на редовно правителство и на добре работещ парламент през последната година и половина показва, че опитите за президентско управление всъщност влошават ситуацията в България", добави Шаламанов.

"Евроатлантизмът означава преди всичко добро и прозрачно управление, минимизиране на корупционните практики и управление с използване на целия потенциал на нацията, а не по механизма на калинките, които доведоха до всички беди в България", коментира гостът пред Bulgaria ON AIR.

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 5 месеца

Тоя пишман военен министър сега с президентско управление ли се захвана? Остава професорът по МИГ-овете да започне да прави свободни съчения на тема война и ВКС и пехотинецът генерал от 90-те години да си припомня военна стратегия и тактика! Росен Пл. често се обажда, но всеки 2-3 обзори за него са по един палат в Гърция, а тези лъжат за признаване и официализиране на тяхната преориентация към евроатлантизъм. Прави са руснаците да ни смятат за БГ ***

24

П.К.

преди 5 месеца

Тоз кой го е измислил за министър и сега защо го канят да приказва глупости???

23

баба мара

преди 5 месеца

стига с празни приказки отиваи в украина да се биеш срещу русия