Снимка: БГНЕС
fallback

Аз мисля, че с тези резултати от изборите, трябва всички, както ние сме се смирили, да се смирят и те. Хората вече са уморени, уплашени - виждате има взривове в Киев. Бутнаха най-личното нещо, което е направил през мандата си Путин - Кримския мост. Войната става все по-жестока и все по-страшна. Ние се нуждаем не само правителство, но и от парламент. Затова предложихме неутрални хора - ясно е, че не се харесваме, иначе ще сме в една партия. Това заяви лидеръг на ГЕРБ Бойко Борисов, който бе на посещение в Стара Загора.

"С огромно уважение се отнасям към "Възраждане" и много по-лесно би се работило с тях, защото са сериозни хора. Проблемът там е идеалогически, защото няма на какво да стъпим. Те са за излизане от НАТО и ЕС, за излизане от Еврозоната, да не се помага на Украйна, които са първите точки от нашата програма. Понеже те съвпадат с вижданията на ПП, ДБ, ДПС, ние там търсим възможности", обясни Борисов.

"Ние, математически, без "Възраждане", не можем да направим правителство", добави той и уточни, че ГЕРБ не предлага коалиции, а търси съгласие в другите партии за общи политики. "Не сме предложили коалиция, защото тя е невъзможна. Така, както ДПС са ни подкрепяли за F-16, за Еврозоната, за РСМ, така, по такива политики, можем да намерим единомислие и да прекараме държавата през кризата."

Той бе категоричен, че ако никой не седне на масата за преговори с него за първия мандат, едва ли нещо ще се случи и с втория, и с третия.

"Машините 100% са пипани", заяви лидерът на ГЕРБ. "Аз се надявам днес ЦИК да ме опровергае, като ме чуят, и да позволят на компютърните специалисти на всяка партия да отидат и да проверят колко е точен изборът. 70 хил. души да отидат до урните, само за да натиснат копчето "Не подкрепям никого" - познавайки българите, може да има 20-30 души такива, но 70 хил...."

"Грешката на всички е, че отново започват да говорят предизборно. А изборите са състезание, което като свърши и народът се произнесе, партиите трябва да се опитат да съставят правителство. Милиарди похарчихме само за избори. Ако проведем нови избори, пак същото ще се случи, само че народът ще е много зле", заяви бившият премиер и добави, че не може да намери хора в ГЕРБ, които да отидат да преговорят, защото всички взаимно се мразят. "Делян Добрев ми каза, че ще си одреже ръката."

И отново обясни, че целта на контактната група е да търси общи политики.

"В момента има над 200 човека, които са готови да бъдат премиер. След Кирил Петков всеки може да бъде премиер", заяви Борисов, но отказа да обяви евентуално име за поста министър-председател на България.

"Аз на мястото на руските служби по-скоро ще ми е интересно не откъде е тръгнал камиона, а къде е натоварен или какъв е взрива, каква е бомбата", коментира Борисов данните, че камионът, който уж е взривил Кримския мост, е тръгнал от Бургас. "Това е важното в случая. България е в изолация. Тя изглежда грозно отвън, изглежда нестабилна заради неща, които правят всички политици. Що се касае за "българска следа", аз имам лош привкус, защото при атентата на папата се говореше за "българска следа", а след това папата, и на мен лично, и публично е казвал, че няма такова нещо. По време на война всеки гледа да изхвърли колкото може повече напрежението навън. По-скоро така си го обяснявам. Тоя камион се е движел през пет държави, маса време. Ясно е, че не е натоварен тук, защото не може да мине границата, ще се самовзриви някъде и куп такива неща. Сега, каквото и да кажа, е важно да не е вътре в страната."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

202

Анонимен

преди 1 година

То и вкусът ти е същия като привкуса ...

201

Анонимен

преди 1 година

Това, че няколко изчадия тук плюят по човека, направил най-много за България, говори какъв лош ген има при българите. Тази нация само може да мрази успешните хора. Колко жалко!

200

Анонимен

преди 1 година

Борисов е единственият, който строи и започна да строи много. Всички други не направиха нищо.

fallback