Снимка: БГНЕС
fallback

От всичко, което сътвориха, това им е най-добрият вариант. Абсолютно ги разбирам. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира решението на "Продължаваме промяната" да е конструктивна опозиция в следващия парламент.

Той обаче допълни, че ПП или не са ги разбрали или се правят, че не са ги разбрали.

"Ние нито предлагаме коалиция, нито предлагаме каквато и да е форма на общуване извън това, което е полезно за държавата", обясни Борисов при посещението си във Вълчитрън.

Oще по темата

"Първата и най-важна тема е войната в Украйна. Тя чука на нашата врата, тя е в непосредствена близост. Има заплахи за ядрени удари, обстрел на АЕЦ "Запорожие", неясна собственост на атомната електроцентрала, по-точно - Путин каза, че си е негова, а тя не е. Това са територии, които не признаваме, по начина, по който бяха присъединени. Контактната ни група е от хора, които са доказали, че са евроатлантически партньори със своите позиции. Затова и излъчихме само двама - бившият президент Росен Плевнелиев и Соломон Паси", обясни бившият премиер и добави, че другите партии са свободни да вкарат свой човек в този екип.

"Нормално е след избори всички да сме в различни настроения. Това, което изборите показаха е, че народа каза "да" на ГЕРБ, но не каза ГЕРБ да управлява сам. Аз разбирам, че им е удобно да ни приписват "Възраждане" като партньор", заяви Борисов и допълни, че думите на Асен Василев и Кирил Петков, че посланиците не се интересували от политиките, не били истина.

"Аз се съобразявам с партньорите си - Европейският съюз и НАТО", каза още лидерът на ГЕРБ. "За тях тема номер едно е войната в Украйна и всичко освен това са празни приказки."

За Борисов втората важна тема е диверсификация за ядреното гориво, природния газ и петрола.

"Стана ясно, че те танкери не са договаряли, не са подписвали и не са ги подсигорили", заяви лидерът на ГЕРБ.

Бившият премиер заяви, че заради заплахите в района, заради Турция и Гърция, както и Сърбия и Косово, трябва да имам гъвкав парламент. "По такива теми само парламента може да взима решение. Те от тези въпроси избягаха. Казаха, че са против купуването на военни самолети. Ние не можем да се сърдим на Радев, който е летец и има предпочитание към марката самолет. Ние като правителство, и ние като партия, сме категорични сме, че втората част на ескадрилата трябва да е същата като първата", коментира Борисов желанието на служебния кабинет да закупи 10 шведски изтребителя "Грипен".

"Някоя сутрин може да осъмнем с много тежка катастрофа в региона, имам предвид Запорожие, и тогава всички много бързо ще забравят какво сме се обиждали, защото това ще е тема номер едно", каза още той.

"Предизборната кампания свърши и ние можем да четем цифрите", заяви Борисов. "Когато Асен Василев говори за 3% дефицит, а държавата отреже всички капитални разходи, те се къпят в медиен комфорт. Днес Асен Василев е казал за 7% дефицит, а допустимият е до 3%, това са изискванията на ЕК"

"Трябва да има редовно правителство. Кирил Петков казва, че не могат да направят обща парламентарна група с ДБ заради морал, а той пазаруваше по лабораториите депутатите на ИТН. Коалицията се разруши заради това, че не можаха да си разделят парите. Предложенията ни и контактната ни група ще отиде при ДПС", посочи той.

Борисов обаче заяви, че има теми, по които контактните групи могат да постигнат напредък.

"Ако влезем така разделени в парламента, как ще гласуваме бюджета?", попита лидерът на ГЕРБ и допълни, че е харесал девиза на ДБ "Довери се на разума". "Нека се доверим на разума", призова той.

Предложенията ни и контактната ни група ще отиде при ДПС. Предлагам лидерите да се дръпнем за да може контактните групи да работят по-лесно. Аз се надявам, че разумът ще надделее. Всички сме правили грешки, затова в нашата религия има и прошка. Оптимист съм, нека да обърнем внимание на хората, поясни Борисов.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

232

Анонимен

преди 1 година

А бе нали Радев с дрона ти беше снимал чекмеджето с кюлчетата.

231

Народа

преди 1 година

Питам се защо този сайт не намира за нужно да коментира снощната Панорама? А би трябвало, защото там се видя силата на аргументите и фактите, силата на опита и експертизата, силата на истината и смелостта да я извадиш пред публиката. Това видяха всички и днес може да се каже, че Герб има своето достойно лице и то се казва Делян Добрев. Това е Човекът, който трябва да извади каруцата от калта. Борисов да не се мотае с разни медиатори, а да връчи жезъла на този човек-политик, експерт, смел,борбен

230

Илиана

преди 1 година

Борисов, ти си за затвора. Надявам се, да има възмездие, както и за останалите за това, което направихте с държавата ни. Надявам се, всичко да ти се върне, както на теб, така и на твоите другари. Надявам се, да се видиш зад решетките и всеки път да си даваш сметка, за какво си там. Нищо, че няма правосъдие и ти се измъкваш, това ще престане скоро. да бъде.

fallback