Снимка: Димитър Кьосемарлиев
fallback

Две депутатски места за ГЕРБ-СДС и по едно за „Продължаваме промяната” и „Възраждане” е най-вероятното разпределение на мандатите в област Перник. За втори пореден път БСП може да остане без депутат от региона.

Oще по темата

Бившият финансов министър Кирил Ананиев, който е водач на листата на ГЕРБ-СДС, ще бъде депутат от Перник и в новото Народното събрание. Ако в ГЕРБ-СДС отиде още един мандат, той ще бъде зает от последната в листата Христина Георгиева, която е с най-много преференции от всички кандидат-депутати в Пернишко. Благодарение на преференциите си Георгиева бе депутат и в 45-то Народно събрание, съобщи БНР. 

Останалите два мандата отиват при бившия вътрешен министър от кабинета Петков Бойко Рашков и при Димо Дренчев от "Възраждане”.  

С четвърти резултат на изборите в Перник, БСП отново е застрашена да няма свой депутат от региона. Водач на листата на столетницата бе Александър Симов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

от кръчмата

преди 1 година

абе къде е рашкОФ ?

10

Анонимен

преди 1 година

Протежето и лява ръка на Нинова в Перник - Симов има опасност при задържане на депутатските места от ГЕРБ да не стане депутат, т.е. БСП да остане без депутат от пернишка област. Лельо Корни, пак ли се насади между два стола на земята! И в София област имаш вече пети мандат само Иван Ченчев.

9

Анонимен

преди 1 година

На следващите избори БСП ще остане без дупетати и в парламента.

fallback