Снимка: БГНЕС
fallback

"Едноцифреният резултат, който получи вчера БСП, беше предвещан резултат". Това заяви Калоян Паргов, член на Националния съвет на БСП и председател на учредения наскоро Стратегически институт за национални политики и идеи (СИНПИ).

"За съжаление, проучването, което поръчахме на СИНПИ и което публикувахме на 23 септември, потвърди тази мрачна прогноза. Вчерашният резултат сбъдна нашите страхове, предвещаните мрачни прогнози, които имахме още от лятото и в края на коалиционното управление", каза Паргов в интервю пред БНР.

Oще по темата
Не съм искал Стратегическият институт да бъде лош пророк, но това проучване отразява реалността и беше просто предвестник на нещо, за което трябваше да се вземе решение, каза още той.

Паргов припоммни, че изводите са вследствие на дискусия с политолози и социолози за това върху какво би трябвало да се съсредоточи БСП до края на кампанията, за да може, ако е възможно да не се стигне до такъв едноцифрен резултат, който е болезнен за всеки социалист.

Председателят на СИНПИ не изключва БСП да участва в бъдещо управление в коалиция с ГЕРБ: "При сегашното ръководство очевидно всичко е възможно. Както с идеологическия ни опонент "Демократична България“ бяхме в едно управление, няма да се учудя, ако този път не се съберем и с ГЕРБ".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Паргов,

преди 1 година

Единствената грешка на Нинова е, че не ви изгони от БСП веднага щом усети, че работите срещу партията. След 2017 год. върху лидерката на БСП се изля толкова помия, че се чудя как Нинова издържа. В тази отровна обстановка, истинско чудо е, че БСП е на крака. Резултата е добър и по всяка вероятност кадри на БСП ще участват в управлението на страната. Единствения шанс БСП да спре остъплението е, да ви пусне в безсрочен отпуск и да изключи всички от соф. организация, които стоят зад тебе.

19

Митето на Корни:

преди 1 година

НЕ Е ВАЖНА ПАРТИЯТА---а сметката у Банката..!!!

18

СМЕХ....

преди 1 година

БСП е с едноцифрено резултат, ама СМЕТКАТА на Корито в банката е "многоцифрова" щото за далаверата по износа на оръжия се плаща якооооо...

fallback