Снимка: БГНЕС

"Коалиция с ГЕРБ няма да правим. Имаме принципи, които ще отстояваме. Ние сме дългосрочен проект и единственият начин да надграждаме подкрепата е да отстояваме нашите позиции", коментира след изборите Андрей Гюров от "Продължаваме промяната" пред Нова тв.

Още по темата

Той благодари на хората, които са отишли да гласуват. "За нас резултатът е положителен. Виждаме потенциал в него, защото е първият резултат, който е истински на промяната. Миналата година имаше вълна, наказателен ход. Сега тези 20% са всъщност ясен знак на подкрепата, която нашата партия печели в обществото".

По думите му, парламентарните аритметики не помагат, по повод коалиции за съставянето на правителството. Той заяви, че за него е важно партията им да затвърди позициите си пред избирателите.

Гюров уточни, че партията му има ясна позиция, базирана на определени принципи, сред които изброи дълбока съдебна реформа, широка социална програма, подпомагане на бизнеса и по тези линии всички могат да говорят. "Не виждаме партии като ГЕРБ да съответстват на тези наши принципи", коментира той.

Що се отнася за правителство за една година с ясна програма, той заяви: "В момента има мандат, който отива при ГЕРБ. Ние показахме миналата година в една тежка ситуация, в сложна конфигурация от партии, които не са управлявали заедно, поехме отговорността и направихме правителство, което преведе страната през серии от кризи. Сега отговорността пада в партия ГЕРБ да опита да състави правителство".

Според него, ПП не бяга от отговорност. "Не бе наше желание да се стига до нови избори" и допълни, че не са в политиката с цел управление.

Що се отнася до идеята да се явят заедно на изборите с ДБ, Гюров каза, че решението е било взето заедно от двете формации.

По думите му, ПП би била ефективна и като опозиция.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase