Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В шест села в община Ловеч има прекъснато електрозахранване, но няма проблем с гласуването там, съобщи за БТА областният управител на Ловеч инж. Светослав Славчев. Силният вятър в Ловешко е прекъснал електропровод - средно напрежение, който захранва селата Баховица, Лисец, Славяни, Слатина и Скобелево. Токът прекъсва и в село Малиново. В момента екипи на електроразпределителното дружество работят по отстраняване на аварията, добави Славчев.

До 15:30 ч. се очаква да бъде възстановено електрозахранването. „В случай че има проблеми, ще реагираме с преносими агрегати, които са на разположение в противопожарната служба, за да не прекъсваме изборния процес. Машините за гласуване в момента работят на UPS системи и, ако се наложи, имаме готовност или за подмяна на акумулатори от техниците, или подаване на допълнително напрежение с генератори“, каза областният управител.

Няма сигнали да е прекъснат изборният процес.

От силната буря, в полицията в Ловеч са получени сигнали за паднали дървета в областния град, в с. Карлуково, община Луковит, както и в рйона на ловешкото село Изворче. Няма пострадали, както и затворени пътища, съобщиха за БТА от областната дирекция на МВР в Ловеч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase