Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
ГЕРБ носят в момента огромна отговорност като първа политическа сила и сега е техният ред на направят коалицията, народът им даде мандата. Това заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков.

Той благодари на всички избиратели, които гласуваха за ПП, защото те са подкрепили демокрацията в България, дългият път, който трябва да бъде извървят, за да се промени страната.

Още по темата

„Това, което се случи показва, че огромен брой хора продължават да вярват, че България може да е успешена, проспериращи, да не бъде изяждана от корупция и ние ще го продължим с тях“, каза Петков.

„Ние обещахме на нашите избиратели, че коалиция с ДПС и ГЕРБ няма да бъде напервана от ПП. Ние обещаваме това преди изборите и ще си изпълним обещанията, защото ние като политици, когато обещаем нещо, ще го изпълняваме. Обещанието към всички да не се коалираме с ГЕРБ и ДПС е въпрос на ценността система и хората, които гласуват за нас трябва да знаят, че ние ще си изпълняваме обещанието.

Като опозиция ще следим дали всеки лев е изхарчен по правилния начин, зарече се той.

Асен Василев призна, че ПП са изгубили изборите с 3% и това дава ясен мандат на ГЕРБ и на ДПС да направят коалиция и да управляват.

„Ние ще се борим за това България да е със социален бюджет, който увеличава пенсиите и доходите, не позволява да се харчат пари непрозрачно с всички инструменти, които парламентът ни дава“, коментира той.

„Чака ни една нелека зима. Искам да пожелая на ГЕРБ успех при формиране на правителство, защото това ще е успех  за всички българи. Ние сме дълбоко несъгласни с начина, по които управляваха страната, но българите се произнесоха. Нен ние имаме дълбоки различия с ГЕРБ относно това как трябва да се управлява. България трябва да тръгне по съвсем различен път“, коментира Василев.

Според Кирил Петков ПП ще се бори за спиране на корупцията и като опозиция ще бъде гарант, че това няма да се случи.

„Този път  Българя има политици с кауза, които ще се борят да българския народ“, посочи той.

Според него най-важното е първата политическа сила да сформира кабинет.

Василев настоя, че няма начин да се сформира правителство без коалиция.

„ГЕРБ ясно заявиха, че искат коалиция с ДПС и мисля, че поканиха и ДБ в тази коалиция“, добави той.

Той обаче не отговори на въпроса, ако мандатът стигне до ПП, с кого биха се коалирали.

Според него не е въпрос на резултати и аритметика относно коалиция с ДБ.

ПП има бюджет, който инвестира повече в хората, а бюджетът на ДБ е силно дясно насочен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар