Снимка: БГНЕС

Очаквах по-висока избирателна активност и това е основното, което ме притеснява, защото имаме активност, която в най-добрия случай ще се доближи до тази от ноември миналата година, която на свой ред беше рекордно ниска. Ако тази тенденция се запази, смятам, че се поставя под въпрос легитимността на самия начин, по който функционира българската държава. Това бе първият коментар на лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов след края на изборния ден.

Още по темата

"Вината е на всички, включително и наша", заяви той пред bTV.

"Основното, което винаги ни е интересувало, е българският национален интерес, а не личността или името на партията, с която бихме могли да разговаряме", каза още лидерът на "Възраждане" и припомни, че партията му в миналия кабинет е разговаряла с абсолютно всички партии. "Видяхме, че нямаме абсолютно никакви допирни точки", добави Костадинов.

"Нямаме държава, ние трябва наново да я изградим. Единствените, с които може да бъдем е българският народ. Нека да видим какви ще са окончателните резултати и какви ще са разговорите за новосформиращия се парламент", заяви той.

Костадинов не отговори на въпроса дали в 48-ото Народно събрание формацията му ще е опозиция. "Нека да видим как ще се развият разговорите в съставящото се НС, нека да видим и какви ще са окончателните резултати. За момента те са доста плаващи. След 2 часа ще знаем повече", каза той.

"Каквото правителство да се създаде или да не се създаде, ние трябва да гледаме едно основно нещо - да продължи да съществува българската държава мирно и нормално, защото сега тя не съществува нито мирно, нито нормално. Ние поставяме под въпрос съществуването на държавата си.

Костадинов отговори, че санкциите срещу Русия категорично трябва да бъдат оттеглени. По думите му те вредят на България.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase