Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Има отделни секции, в които има неявили се членове на секционни комисии. Имаме и няколко случая на секции, които още не са отворени поради различни проблеми. Това заяви заместник-председателят и говорител на ЦИК Цветозар Томов.

"В цели области има проблеми в отделни секции. Мисля, че трябва да разгледаме да видим какви са възможностите да се реши проблемът. Там, където не може да се реши проблемът, и машината не може да заработи, ще се премине към хартиено гласуване“, добави говорителят на комисията пред bTV.

Тази сутрин в 9-а секция в Стара Загора, която се намира в основното училище в квартал "Самара", изборният ден не започна в 7 часа, заради повреда в машината за гласуване. Вотът се осъществява с хартиени бюлетини.

Всички останали секции са започнали изборният денят нормално, съобщи председателят на РИК - Кристиян Баджаков. Няма постъпили жалби и сигнали за нарушение на изборното законодателство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Еврозона 2022

преди 1 година

Ами, щом като има неотворени секции, да ги отворят. Ако тези от ЦИК не са способни, нека да повикат мутрата от Банкя да им помогне. Той нали е бил каратист и е опазил другаря си Тодор Живков от БКП. Честито на българските политици и банкери, които вървят все след инфлацията. Тя им обезценява левчетата от заплати в банките.

2

Анонимен

преди 1 година

В Турция са отворени всичките, гласуват за Баба Рада...

1

пуйката

преди 1 година

Ясно и каква ще е избирателната активност спрямо предишните избори щом и членове на комисии ги мързи да отидат навреме.

fallback