Снимка: БГНЕС

На фона на поредицата от кризи, които ни заобикалят, влизаме ли в цикъл от избори на избори?

"Сигурно няма да бъдат последните, ако България съществува още 1300 години. На всеки 4 години ще има, понякога и през месец. Няма нищо страшно в това, че има избори. Страшното е, че няма резултат", заяви Вежди Рашидов от ГЕРБ в студиото на "Денят ON AIR".

Според него лошото на всички партии е, че като си напипат говорителите и като грамофонна плоча говорят само кого мразят, с кого искат властта и с кого не, а не казват нищо за народа, за който трябва да се направи нещо.

"Ако няма избори, не е добре, омразата не е политика, тя ражда единствено омраза. Не може да ти е политическа програма да вкараш Бойко в затвора. Бяха на власт, да бяха го вкарали. Вкараха го за 2 дена, за резил станаха. Без доказателства не се говорят глупости. Кому трябваше това унижение на един трикратен български премиер", посочи гостът пред Bulgaria ON AIR.

Той смята, че в малките държави винаги има натиск от много посолства и България се прави на костенурка, която се крие в корубата си, когато стане неприятно. По думите му това е нормално, защото сме малък народ и е нормално също така да търсим покровителство, защото българите обичат някой да им казва как да живеят, а в същото време се борят за свобода цял живот.

"Ако няма мнозинство, всичките партии ще бъдат изметени, да не си правят илюзии. Минахме границата на опитите. Трябва експертно правителство, няма значение с кои партии. Всички да спрат да се занимават с личните си амбиции и да се наведе глава пред по-големите цели. Едни хора, колкото и да се правят на ангели, се потиска инфлацията, от която ще страдат българите, народът, обикновените хора. Ние не сме били никога по-разединени, откакто сме сега. С хвърляне на яйца и камъни не се управлява държава", категоричен е Рашидов.

Той смята, че отговорността на политика е много голяма и трябва да се управлява с мъдри хора, а не с млади или стари, защото с всички партии може да се разбере човек.

"Назрял е моментът да има нова кръгла маса. Трябва да се състави правителство, да се гласуват закони, да се подгони инфлацията, за да я спрем донякъде и хората да се почувстват по-спокойно, да идват инвестициите", на мнение е гостът.

Той сподели, че ГЕРБ може да се коалира с ДПС, ако махнат "инфантилите", които са направили големите бели, защото сигурно има много интелигентни хора в партията.

"Нашата сила е в разума и в националната ни отговорност. Едно поведение на политик трябва да бъде гъвкаво. Основата е неговият народ. Борисов е достатъчно с опит и мъдър човек. След като е в историята 3 пъти премиер, ще даде път на младите. В ГЕРБ е пълно с интелигентни, образовани и реализирани хора", каза Рашидов.

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 2 месеца

Напъни на празно пак в ъгъла

18

Мустафа

преди 2 месеца

Този отново са го почерпили с няколко водки, за да започне да си мисли, че е български политик, депутат или министър на културите. Страшното е, че такива като него се мислят за богати. Къде му отидоха парите за пенсиит на този някогашен скулпор. Сигурно са при тези на Борисов от Герб. Моге и във фалиралата КТБ да са. Само един Господ знае, но той не е Аллах.

17

пуйката

преди 2 месеца

Умен е много е умен.