Снимка: БГНЕС

В последните дни се изнасят непрекъснато непроверени, недоказани, манипулативни и неверни данни. В началото на миналата седмица бяхме свидетели на първите такива – че се изнася оръжие за Украйна, че се изнасят пари в Дубай. Самият служебен министър миналия ден опроверга тези данни като каза, че редовното правителство не е изнасяло оръжия за Украйна и че по време на редовния кабинет не са изнасяни пари в офшорки в Дубай. Това заяви Георги Свиленски от БСП по време на пресконференция в централата на партията, предаде БГНЕС.

По-рано от Министерство на икономиката и индустрията съобщиха, че започва проверка за конфликт на интереси на началника на кабинета на Корнелия Нинова и обявиха, че без търг и конкурс, адвокатска кантора е получила договори за над 400 000 лв. от държавата.

Георги Свиленски заяви, че очернящата кампания срещу левицата продължава.

„Целта на тази кампания е да се урони авторитета на БСП, да се урони авторитета на представителите ѝ, които са участвали в правителството и да се унижи БСП като партия”, подчерта Свиленски.

По думите му целта е да се намали представителството на левицата и партията да се постави в зависимост. Той настоя служебният кабинет да не бъде поставян като страна в предизборната кампания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase