Снимка: БГНЕС
fallback

Изцяло от вота на българите зависи кой ще управлява, заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ пред NOVA. Тя е водач в листите на коалицията ГЕРБ-СДС в 18 МИР и Русе.

"Да, със сигурност ПП ГЕРБ ще е първа политическа сила", каза още тя относно прогнозите на социолозите. "Това обаче не се дължи само на нашата енергична предизборна кампания. Това се държи основно на факта, че българските граждани осъзнаха, че последната година и половина управление, в което господин Рашков беше вътрешен министър и редовен, и служебен такъв, Кирил Петков бе противоконституционно избран министър на икономиката, а господин Василев - финансов министър в служебно и редовно правителство, е загубена за България."

"ГЕРБ представя всеки ден своята програма. На вас ви се струва, че много енергично влизаме в кампанията. Това не е енергия, това е готовност за управление", обяви Атанасова.

Бившият депутата подчерта няколко кризи, в които страната, според ГЕРБ, е попаднала. Атанасова открои енергийна криза, мигрантска и политическа. От партията в четвъртък предложиха своя антикризисна програма, в която стъпка по стъпка е описано как можем да се справим с проблемите у нас.

Попитана с кого партията би се коалирала след като излязат резултатите от предсрочния парламентарен вот, Атанасова отговори: "ГЕРБ винаги е поемала отговорност да се справя в каквато и да е ситуация. Припомням само, че първият ни мандат беше в правителство на малцинството. След това управлявахме в коалиция. Никога коалициите не са били лесни. Управление в малцинство никога не е било лесно. Да припомня и че ние сме управлявали единствено и само с Реформаторския блок и Патриотичния фронт. Така че да не ни приписват най-различни коалиции, за каквито чуваме в последните месеци".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

ББ

преди 1 година

милиардите ограбени от ЕС данъкоплатците от...Лиляна,а мръзнем платили ви милиарди за саниране...абе къде я настани вебер,къде покрихте мЕнда излъгала НС да обслужи грабежите на Божков?вебер ли ги покри...да не се окаже,че путин е по добрият вариант?импотентни мафиоти управляващи ЕС...го убиват и ограбват...превръщат хората във фенове на...путин...нечовешко!!!кой работи за путин?

58

ББ

преди 1 година

поредният позор...ама кой вярва на руските соц.агенции деси?кой вярва на турските?има ли нормален Българин да гласува за дпс-гроб!ама турчетатаса най изнасяни от дпс фирмите като роби бре,пеевски ги остави без препритание като съсипа БТ...и ги пробадава като роби с доган,платихме ти ктб,АЕЦ скрап,турски поток,божков...аман от грабежи бре...годзила!Съд...нейзбежен е...справка Историята!

57

Анонимен

преди 1 година

Към 7-те месеци на *** *** ще добавим 12-те години на ГЕРБ. Два мандата ББ подаде предсрочно оставка, третиятмандат беше на юнашко крадене и административен и прокурорски разгул, за да се стигне до нахлуването на прокурори и въоръжени служители от службата за охрана на ИГ в президентството.Последваха протестите на младите хора, кървавите разправи на полицията през юли и началото на септември и бламирането на ГЕРБ на два пъти миналата година. Деси, спомни си тези факти, забравяш ги!

fallback