Снимка: Bulgaria ON AIR

Започва надпреварата за избирателния вот, а как ще се пренареди политическия пъзел още не е ясно. За ВМРО е много важно да спрат гласовете от Турция. Според евродепутата Ангел Джамбазки от ВМРО, там гласували хора, които нямали никаква представа какво се случва в България. "Всичко там е нарушение. Нямат право да гласуват оттам. Защо ще се взимат решенията от Ердоган, защо тези клетници в ЦИК се правят, че не разбират? Кой ги притиска? Не трябва българската политика да бъде зависима от някого", заяви той в студиото на "Денят ON AIR".

Той е категоричен, че не е важно какво казват социолозите, а какво ще изберат хората.

"Естествено, че хората няма да бъдат мотивирани да гласуват. Вижте колко пъти ги викахме да гласуват последната година", посочи Джамбазки.

По думите му последното правителство е развалило договора за газ, за да търси посредници.

"Взимаха от това комисионни. Държавата ни е хвърлена в хаос от хора със зависимости и алчност. На служебния кабинет му е работата да проведе честни избори. Той няма политическа отговорност и не може да взима политически решения", допълни гостът пред Bulgaria ON AIR.

Ангел Джамбазки изтъкна, че доколкото е разбрал е имало устно нареждане от бившия министър на вътрешните работи - всички да минават и заминават на границата.

"Трябва да има отговорност от точка до точка. Служителите стоят и си трият по телефона. Чакат да мине смяната, защото никой не им е казал какво друго да правят. Полицаите нямат сигурност. Никой не ги пази. Началниците не ги подкрепят, защото те спят сладък сън и никой не ги притеснява", заключи евродепутатът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase