Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В започналата предизборна надпревара увеличаването на доходите през последните месеци се оказа тема за спор между бивши коалиционни партньори. От "Продължаваме промяната" се похвалиха с резултатите си от проведената социална политика.

Бившият шеф на кабинета на Корнелия Нинова реагира с пост в социалните мрежи.

"През последните дни мнозина кандидати за изборите започнаха да си приписват заслуги, които нямат. Като участник в предходното управление съм наблюдавал неподсредствено част от процесите. Претенцията, че някой има заслуга за повишаване на пенсиите, за въвеждането на безплатни детски градини, за увеличаването на минималната заплата и ваучерите за храна на работниците, за данъчните облекчения за млади семейства с деца, трябва да отговаря поне базово на истината", пише Калоян Методиев.

Той подчертава, че доходите са увеличени под натиска и преговорите персонално на бившия министър на икономиката Корнелия Нинова. Той присъствал на срещи между нея и социалния министър Георги Гьоков.

"Действай с всички възможни средства да увеличим пенсиите, да направим безплатни детските градини, да осигурим младите семейства. Моя грижа е да убеждавам коалиционните партньори, да настоявам пред парламента и в правителството". Разказването на други истории по този въпрос е в унисон с нашенската поговорка: "С чужда пита помен прави", пише още Методиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase