Снимка: Bulgaria ON AIR

Продължава да бъде нерешена енергийната криза у нас. БСП категорично се обявиха за преговори с "Газпром" за възобновяване на доставките на руски газ.

"Още април месец позицията на БСП беше, че преговори с "Газпром" трябва да има, тъй като това не е само наше искане. Тази наша позиция беше изразена след среща на Корнелия Нинова заедно с работодателски организации, които много добре знаят, че по-скъпият газ заплашва българската индустрия", коментира бившият депутат от БСП Александър Симов в "Денят ON AIR".

Той добави, че протестите "ГАZwithme" са политическа екзотика и тези хора са готови да плащаме по-скъп газ, само и само да не сме в митична руска зависимост. Според него рано или късно ще стигнем до преговори с "Газпром", защото е най-важно хората да бъдат на топло през зимата.

"Ние слагаме на масата нашите антикризисни мерки, за да видим има ли възможност да постигнем съгласие по тях. Мораториумът върху цените на газа е необходим, за да може поне през тази зимата хората да се чувстват сигурни. Важно е българските граждани да видят кой мисли за тях и кой участва в някакви политически пируети", заяви Симов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му най-голямата грешка, която може да бъде наказана от българските избиратели, е отказът от преговори с "Газпром". Той каза, че служебният кабинет с действията си удря по БСП. Гостът подчерта, че от тази война никой не печели, освен самодоволните типове от ГЕРБ, които си мислят, че идва тяхното време.

"Подходът на служебното правителство е сбъркан. Не е късно да бъде подправен, но не вярвам. Факт е, че ударите по БСП се сипят един след друг, но не отслабват партията. Ние имаме какво да покажем като резултати. Ние не сме започнали тази война и не сме воювали с никого. Много хора ще танцуват на гърба на БСП, но няма да им се получи", изтъкна Симов.

По думите му БСП може да е една от изненадите на тези избори. Той отбеляза, че всяка партия, която се явява и гарантира, че иска промяна, трябва да декларира участва ли в сговор с ГЕРБ. Симов смята, че БСП може да говори с партии, с които е говорила преди и които заставят зад техните ясни идеи.


О

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase