Снимка: БГНЕС

„Със сигурност социологията показва, че когато се явим поотделно, вероятността ПП да вземат първи мандат е много по-малка. Избирателите, които искаха да бъде реформирана държавата и да бъде спряно феодализираното управление на Борисов на всички нива, ясно ни казаха, че ще ни подкрепят, ако сме заедно, очевидно и социологията го потвърждава”, заяви Стоян Михалев от "Демократична България".

„Ние предложихме да се явим заедно и на предните избори, тогава също от ПП отказаха, тоест ние сме много последователни в тези стратегически цели. Много преди да съществува "Продължаваме промяната", темите за реформа в правосъдието бяха поставени точно от нас. Специализираните съдилища и прокуратурата бяха премахнати. Ние направихме огромни усилия и намерихме подкрепа за теми от национално значение извън управленската коалиция. Ключова за нас е енергийната независимост на България. Тръбите, които идват в България от Русия - по тях не тече газ, тече корупция. Тяхната цел е да корумпира тук средата, за да може да има подчинени политически проекти на Кремъл, които да обслужват интереса на Путин. Борисов 11 години не си мръдна пръста, за да направи нещо за връзката към Гърция, а за т.нар „Руски поток” за няколко месеца се случиха нещата.”, каза той пред Нова нюз.

По повод договора с „Газпром”, Михалев посочи, че България не се е отказала от него, а руската държава е нарушила договора и газоподаването към България, при положение, че има неизтекъл договор.

„Този газ има политическа цена. Кремъл ограничава газоподаването за Европа, надявайки се да я притисне, за да може тя да махне санкциите към Русия и ред други политически задачи да се случат. България не е сериозен потребител на газ. Основната причина да говорим в момента за газа е неговата липса, не е цената. Ние имахме управление 11 години в лицето на ГЕРБ, която спираше възможностите да се диферсифицират нашите източници, това е една от причините ние да не бъдем допускани до Шенгенското пространство. Най-важното е да спрем разграбването и корупционния модел, за да могат българските граждани да видят смисъл да се развиват тук в България и да дават огромен принос от себе си, защото най-важният капитал е човешкият капитал”, посочи Михалев.

Коментари Напиши коментар

41

Така е ..

преди 9 месеца

Този не е убеден, но ние сме сигурни. ПП след БСП.

40

Анонимен

преди 9 месеца

Добавянето на два коша електорат на ДБ, г-н Михалев, няма да помогне забележимо на влектората на ПП.

39

коалиция на

преди 9 месеца

куците с кьоравите!За полза роду!