Снимка: БГНЕС
fallback

До 17 часа днес Централната избирателна комисия (ЦИК) ще приема заявления от партии и коалиции за участие в предсрочните избори на 2 октомври.

До момента 20 партии и 6 коалиции са подали заявленията си, като ЦИК регистрира една коалиция и 12 партии.

Формациите, които подават последни документите си ще получат регистрация още днес, но в условие на неприключила проверка, съобщава БНР.

Партиите или коалициите, за които след проверката на ГД ГРАО се установи, че нямат необходимите по закон 2500 коректни записа в подкрепящите регистрацията подписки, ще бъдат отстранени от надпреварата с последващи решения, които ще отменят регистрацията, дадена под условие. Това ще се случи и при липса на други  изисквани документи.

От ЦИК напомниха, че само регистрираните в срок коалиции от партии могат да подават заявления за отразяване на промени, настъпили в състава на коалицията - напускане на партия или включване на нова партия, като промените могат да се правят до 27 август включително.

Изборния кодекс дава право на вече регистрирани за изборите да се откажат от участие във вота и да бъдат заличени. Крайният срок това да се заяви е до 17 часа на 30 август.

На 31 август чрез жребии ЦИК ще определи поредните номера, с които партиите и коалициите ще се впишат в бюлетината за изборите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 1 година

Ден години ще те храни,е мотото на тези избори.И политиците станаха търговци.Даже и мъртвите им помагат.Заслужавате си съдбата . Няма ли справедливост,няма ли ред идва вакханалия и мор по хора и животни по ред.

6

Анонимен

преди 1 година

Централната избирателна комисия регистрира за участие в изборите на 2 ри октомври "Има такъв народ" на Слави Трифонов, Политическа партия "Българска социалдемокрация - Евролевица", партия МИР, партия "Правото" и партия "Пряка Демокрация", предава БНР. В документите на три от партиите обаче са открити мъртви души.

5

Анонимен

преди 1 година

В списъците имало много починали хора. Сега го казват от ЦИК. Починали са доста преди да са се подписали. Кой ги е подписал?

fallback