Снимка: БГНЕС
fallback

Ако „Газпром“ могат да подадат евтин газ, който да сложим в Чирен, и след това да знаем, че ни е гарантирано да си го ползваме – защо не. Това каза съпредседателят на „Продължаваме промяната“ и бивш финансов министър Асен Василев. „Не мисля, че решението трябва да е базирано на идеология. Трябва да е базирано на това доколко сигурни са доставките и коя е най-ниската цена. В момента виждате, че „Газпром“ не само с България, а с абсолютно всички европейски потребители е нарушил договорите си и въобще не подава газ или не подава в пълен обем“, уточни той, цитиран от бТВ.

Oще по темата

Бившият финансов министър напомни, че доставки от „Газпром“ може да има и по действащия договор. По думите му упреците за хаос в енергетиката и липса на газ от страна на служебното правителство и на президентството са неоснователни.

„Газ има, цените са вързани с борсовите цени. В момента няма доставчик, който да подава газ на не борсови цени, изключая дългосрочния договор с Азербайджан, който е директно свързан с интерконектора“, заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“. По думите му правителството на ГЕРБ през 2019 г. е обвързало цената на синьото гориво по договора с „Газпром“ с холандската борса и всяко разкачане от борсата трябва да минава през предоговаряне с външни доставчици.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

101

КОЛЬО ЧАКАЛА

преди 1 година

МИ. ТОЙ. НАКРАЯ. ВАСИЛЕВМНОГО. ДОБРЕ. ИМ. ГО. КАЗАЧЕ. НА. ГАЗПРОМ. НЕ. МОЖЕ ИЗОБЩО. ДА. СЕ ВЯРВА.СПИРАТ. ГАЗА. КОГАТО СИ. ИСКАТ. ЗАДНИЦИТЕ ДА ИМ. ЛИЖЕТЕ. НА РУСНАЦИТЕ, ГАЗ. ПАК НЯМА. ДА ГО. ПУСНАТ.

100

Никола Стефанов

преди 1 година

А бе не беше ли партията на тоя, което словоредеше "Никога повече Газпром"?

99

Анонимен

преди 1 година

"Изпъкналите очи показват голяма алчност, голямо лакомство и активна грубост." - Учителя Петър Дънов

fallback