Снимка: Димитър Кьосемарлиев
fallback

Общ преглед

Първата партия, която подаде документи за регистрици за изобрите на 2 октомври, бе ГЕРБ-СДС. Документите са били приети без забележка. 

"Това не е олимпияда или състезание. Има огромно значение кой е първи, кой е втори. Нашата най-голяма задача е да върнем максимална част от доверието на българските граждани. Ще водим спокойна, разумна кампания. Ще предлагаме решения за изход от всички кризи. Ще бъдем отговорни, защото до голяма степен от нас зависи, дали като управляващи, дали като опозиция, политическият процес и това, което ще се случва в България", заяви Томислав Дончев.

По думите му е рано за коалиционни варианти, тъй като първо трябва да се види каква е волята на българските граждани и колко доверие е дадено, но от голямо значение е да се скъса политическата шарлантания.

"Да говориш едно и да правиш друго. Думите в политиката отново трябва да имат смисъл. Това, което казваш, да поражда резултати. За последната година думите загубиха смисъл. Управляващите и политиците говорят едно и правят друго. Остра риторика против "Газпром" и  в същото време продължаваме да купуваме руски газ, с руски посредници", допълни той.

Все още не е ясно дали ще има нови лица в листите на ГЕРБ. „Със сигурност оценката на ръководството на партията за работата на парламентарната група е добра. Това не означава, че няма да търсим свежи попълнения. Една партия трябва да се развива”, каза още Дончев.

Документите в ЦИК бяха внесени от заместник-председателят на партията Томислав Дончев, административният секретар Цветомир Паунов и лидерът на СДС Румен Христов, тъй като двете формации отново ще се явят като коалиция. Зад тях заснахата представителите на Изпълнителната комисия на "Младежи ГЕРБ".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

93

Дедо Гочо

преди 1 година

Странно и тук започнаха да изчезват коментари

92

Анонимен

преди 1 година

" Има огромно значение кой е първи, кой е втори. " Разбира се , че има значение - първите регистрирани после са последни по резултат , ха-ха !

91

Ралица

преди 1 година

ПРЕВРАТАДЖИИТЕ СА ПЛАТИЛИ БЕЗПЛАТНИ БИРИЧКИ И ТУК СЕ ПИШАТ ПРОСТОТИИ ОТ ДВАМА ТРИМА БЕЗДЕЛНИЦИ

fallback